Play ponuda
Play ponuda
U SLAST!

Ivana je oduševila svojom 'Večera za 5 na selu': Imamo njezine recepte!

Ivana je briljirala svojom večerom!

Image
RTL.hr/ 24.5.2022. u 12:00
Play ponuda

PREDJELO „INSPIRACIJA MORKAN“

MARINIRANE ŠPAROGE:

SASTOJCI:

 50 dkg šparoga

Maslinovo ulje

Mladi luk ili 1 ljutika

1 žličica šećera ,Sok limuna, sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

1 mala chilli papričica

Zeleni papar u zrnu, svježi timijan, ružmarin,bosiljak (cca 3 žlice)

PRIPREMA:

Šparoge popržiti na naglu vatru sa par kapi maslinovog ulja. Podliti vodom, dodati sve ostale sastojke i začine. Poklopiti na 5 minuta i staviti vruće u staklenku, dobro zatvoriti. Poslužiti nakon 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
LJUBAV I DALJE CVJETA

Zoran i Suzi za RTL.hr o životu nakon 'Ljubav je na selu': 'Ponekad ja čupam travu, a on pere veš'

7 SIREVA U MARINADI:

7 RAZLIČITIH SIREVA (BLAGIH)

1 žlica ružičastog papra

 PAR KOMADA MINI KISELI KUKURUZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

PAR KOMADA CHERRY RAJČICE

BOROVNICA, MASLINOVO ULJE, SEZAMOVO ULJE,TIMIJAN, MAŽURAN

PRIPREMA:

Pripremiti staklenku. Sireve narezati na kockice, ubaciti u staklenku. Ubacivati redom ostale sastojke. Izmješati ulja i naliti do vrha staklenke. Zatvoriti i dobro mješati dok se sve ne sjedini. Ostaviti na mračnom i hladnom mjestu (ne u hladnjak) . Što duže dana stoji, okusi su bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

TEMPURA HOBOTNICA I TIKVICA SA KAPARAMA

Smjesu od tempure napraviti sa oštrim brašnom, jaje i škrobno brašno. Obvezno sol, mješati i dodavati mineralnu gaziranu vodu do željene gustoće tempure. Ostaviti da odstoji par minuta.

Hobotnicu koju smo prethodno skuhali izrezati komade po dužini prema želji cca 15 cm, oguliti.

Tikvicu narezati, posoliti i ostaviti na papirnati ubrus da izvlači vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Tako sve pripremljeno umočiti u tempuru i pržiti u ulju koje je prethodno zgrijano na 115C.

Poslužiti obvezno toplo. A tikvice zarolati sa kaparama.

GLAVNO JELO „MORSKA KRVAVICA I VOĆNI ŠTIH“

SASTOJCI: (ZA 5 OSOBA)

3 KG HOBOTNICE

1 KG SIPE

KAPULA 3 velike , SOL, PAPAR,PROŠEK,ACETO OD SMOKVE, BIJELO VINO 100ML

ČEŠNJAK 3 REŽNJA, SOL, PAPAR

MASLINOVO ULJE 300 ML

PASIRANA RAJČICA 700 GR

ORIGANO, MAŽURAN, KADULJA, KAPARE, TIMIJAN, RUŽMARIN

PALENTA 1KG

PRIPREMA:

Skuhamo sipu i hobotnicu sa 2 plutena čepa. Kada se ohladi narezati na kockice sipu, a hobotnicu na veće kocke.

U široku posudu staviti kapulu na maslinovom ulju da se lagano dinsta dok ne postane prozirna, dodati sol i papar, te češnjak i hobotnicu narezanu. Zatim dodamo iscjeckane kapare i dinstamo dok češnjak ne pusti miris. Zatim dodamo pasiranu rajčicu i vino, te dinstamo dok vino ne ispari. Dodamo sve ostale začine, te na kraju aceto od smokve i prošek. Začine, aceto i prošek dodamo u količini koliko želimo.

Kuhamo i nadolijemo malo vode. Kuhati na jakoj temperaturi cca 15 min, te smanjiti vatru i još cca 15 minuta.

U međuvremenu stavimo vodu u lonac da proključa, dodamo sol, maslinovo ulje i grančicu ružmarina. Kada provrije, izvaditi ružmarin, ubaciti crnilo od sipe te dodavati palentu i kuhati dok nije gotova. Začiniti sa soli i paprom do željenog okusa. Kada je gotovo, rasporediti na tepsiju sloj, dodati kockice sipe, pokriti opet palentom i staviti da se hladi. Kada se ohladi sjeći na kocke.

Serviranje: podloga od rikule, hobotnica te komad crne kocke palente.

DESERT „NAJBOLJE OD MENE“

Sastojci:

PODLOGA SMEĐAŽUTA KREMABIJELA KREMA
250 GR KEKSI 3 DKG BADEMA 4 ŽLICE SMEĐI ŠEĆER 7 DKG MASLACA500 GR SVJEŽEG SIRA 4 JAJA 6 ŽLICA ŠEĆERA ŽLICA MEDA SOK LIMUNA1 MILERAM 2 ŽLICE ŠEĆERA VANILIN ŠEĆER

PRIPREMA:

Samljeti kekse i bademe, dodati maslac, šećer i rukama izraditi. Staviti u kalup za tortu, zagladiti rukom ili čašom. Peći 7 minuta na 200C.

Za žutu kremu sve sastojke izraditi sa mikserom na najveću brzinu. Kada je podloga gotova, naliti u kalup i peći 20 minuta na 170C.

Mileram izraditi sa ostalim sastojcima, preliti preko žute kreme , vratiti u pećnicu i ugasiti je. Ostaviti dok se peć ne ohladi. Ostaviti u hladnjak na par sati.

Za preljev:

Jagode isjeckati, na laganoj vrati sa smeđim sećerom zagrijati, dodati aceto balsamico i u blender izmiksati na najjačoj brzini. Po želji dodati papar.

Poslužiti cheese cake sa čašom Rose šampanjca.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
večera za 5 na selu

Gordana predstavila svoje sastojke: 'Miriše mi na nešto domaće'

Play ponuda

Više s weba