Predjelo: Okrugla juha
Sastojci:
1kg Hokaido tikve
400 g mrkve
300 g krumpira
200 g luka
60 g grančice celera
5 g bučina ulja
5 g maslinova ulja
5 g bučinih sjemenki
40 g kiselog vrhnja
2 g soli
2 g papra
200 g povrtnog temeljca
Priprema:
Tikvu očistiti od sjemenki, izrezati kao i ostalo povrće na jednake komade, začiniti sa solju, paprom i maslinovim uljem te staviti u pećnicu 40 minuta na 180 stupnjeva. Pečeno povrće isjeckati štapnim mikserom i staviti u posudu i na vatru, dodati temeljac do željene gustoće juhe i pustiti da zakuha. Na tavi kratko tostirati bučine sjemenke. Gotovu juhu servirati u tanjur, posuti sjemenkama, dodati malo bučina ulja i žličnjak kiselog vrhnja.
Glavno jelo: Dolje na koljena
Sastojci:
2 kg telećeg strakula (otkošteno meso od koljenice)
1 kg krumpira
1 kg crvene rog paprike
500 g gljiva
100 g mozzarelle
10 g maslaca
2 g peršina
5 g bijelog luka
5 g dimljene crvene paprike
500 g biljnog ulja za friganje
2 g jabučnog octa
2 g soli
2 g papra
Za salatu:
200 g ljubičastog kupusa
100 g mrkve
100 g svježe cikle
5 g maslinova ulja
5 g aceta balsamica
Za umak:
90 g majoneze
100 g kiselog vrhnja
5 g hrena
5 g zelene stabljike mlade kapule
Priprema:
Oprati meso, osušiti i začiniti sa solju, paprom i biljnim uljem. Izrezati krumpire na ploške i staviti kuhati u slanu vodu. Izdubiti gljive i popržiti peteljke s malo bijelog luka na ulju, posoliti gljive i premazati maslacem začinjenim bijelim lukom i peršinom. Popržene peteljke pomiješati sa sirom i tom smjesom napuniti gljive, prekriti s još malo sira. Oprati rog paprike i pripremiti ih za roštilj. Skuhane krumpire procijediti, osušiti i baciti u vrelo ulje da dobiju koricu; kad su gotovi, začiniti ih sa soli i dimljenom crvenom paprikom. Izribati kupus, mrkvu i ciklu na jednake komade i začiniti sa soli, paprom, acetom balsamicom i maslinovim uljem. Za umak umiješati sastojke, stabljiku mladog luka izrezati na male kockice. Na roštilju ispeći meso, crvenu papriku i punjene gljive. Crvenu papriku očistiti i nakon pečenja začiniti sa soli, paprom, bijelim lukom, jabučnim octom i maslinovim uljem.
Desert: Caffe Corretto
Za kremu:
400 g čokolade za kuhanje
80 g maslaca
5 g kuhane kave
5 g ruma
5 g orahovca
400 g vrhnja za kuhanje
Za biskvit:
4 jaja
60 g šećera
30 g kakaa
8 g vanilin šećer
30 g brašna
5 g praška za pecivo
Priprema:
Na paru staviti topiti čokoladu, umiješati maslac, kavu, rum i orahovac. Kad se sve otopi, umiješati u vrhnje za kuhanje i miješati, ne smije zakuhati.
Za biskvit odvojiti bjelanjke i žutanjke, umutiti bjelanjke i staviti sa strane. Tući žutanjke sa šećerom, vanilin šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodati lagano umućeni bjelanjak, rukom miješati. Staviti u ugrijanu pećnicu na 160 stupnjeva i peći 5 do 10 minuta. Preliti kremu na biskvit i pustiti da se hladi minimalno dva sata.