Večera za 5

Ivanka: 'Bitno mi je da se moja večera pamti, da sve bude lijepo i pristojno'

Umirovljena 63-godišnja kuharica iz Vinice u show Večera za 5 na selu" prijavila se sa svojom kćeri Vlatkom Furjan, što je izazvalo brojne trzavice među kandidatima, a čak je došlo i do suza!

RTL.hr
06.03.2020 18:00

Ivanka se trenutno bavi održavanjem vinograda i vrta, pravljenjem vina te rado provodi svaki slobodan trenutak sa svojim unucima.

Ivanka u vinogradu

Mislim da sam dobra osoba, svakome bih pomogla i svaki mi se čovjek ili dijete smili, kako bi mi Zagorci rekli. To su moje dobre karakteristike, ali kad me netko rasrdi, mogu i planuti", kaže ponosna baka i nastavlja: Otkako sam u mirovini, volim se družiti i igrati s unucima, kojih imam puno jer imam troje odrasle djece, a moj suprug dvoje. Zajedno imam desetero unučadi, koji nam uvijek dolaze i uvijek je neki problem kod nekoga i mi uvijek uskačemo. Moglo bi se reći da sam donekle moderna baka jer kad su krenuli ti kompjutori, ovo, ono, moja je susjeda prva kupila kompjutor, pa sam ga odlučila i ja nabaviti. Učila sam polako i naučila, pa pročitam zanimljivosti i to je to."

Ivanka u kuhinji

Ivanka priznaje kako nije odmah počela raditi u vinogradu kad su se preselili u Vinice , ali sad to uistinu radi s ljubavlju. Moj suprug radi u Ljubljani i u vinogradu bi mogao raditi samo vikendom, pa sam naučila obrezivati i špricati vinovu lozu te sve oko vina i sad znam sve", kaže Ivanka koja se pohvalila da je sa svojim vinima osvajala zlatne i srebrne medalje te otkriva što očekuje od showa Večera za 5 na selu" .

na večeri kod Ivanke

Bitno mi je da se tijekom moje večere svi dobro provedu, da budu veseli i zabavni i da ja dobro skuham. I da se to pamti, da bude lijepo, pristojno, što i priliči mojim godinama", rekla je Ivanka i otkrila što danas misli o tradiciji. Kako je čovjek stariji, tako mu je sve više stalo do tradicije. Kad sam bila mlada, drukčije sam razmišljala i nije mi toliko bila bitna tradicija", iskreno kaže večerašnja domaćica.