U selu koje datira još od 13. stoljeća, Semeljcima, nedaleko od Đakova, s obitelji živi domar u osnovnoj školi po imenu Igor Gujaš . Sebe je opisao kao vrijednog i duhovitog čovjeka koji je uvijek spreman za nove izazove. Osim provođenja vremena s obitelji, u slobodno vrijeme svira u poznatom tamburaškom bendu Slavonski dukati, ali i u lokalnom KUD-u izrađuje drveni namještaj te radi u vrtu i voćnjaku. Ovaj optimistički 41-godišnjak se prijavio u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' jer je htio vidjeti kako je to sudjelovati u popularnom showu koji prati već godinama. Prema njegovim riječima, spretan je u kuhinji te preferira domaća jela, stoga ga najčešće možete "uloviti" u pripremi roštilja, peke i čobanca.
"To bih ja zabranio da se daje za predjelo. To bi trebalo biti uz aperitiv kad primaš goste pa malo nabodeš na čačkalicu, a idemo sad na predjelo da pokažeš što si ti u svom kulinarskom umijeću smislio. Evo to je moje mišljenje", pojasnio je Ivica .
"Evo ja se moram složiti s Ivicom. Smatram da je to možda prejednostavno i da bi bilo bolje uz aperitiv i neke kiflice ili nešto, ali da ne volim pojesti - ne mogu reći", tvrdi Josip .
Naravno obojica su se poput pravih Slavonaca složili da je to vrlo ukusno.
A da je sve stopostotno domaće kod našeg stopostotnog Slavonca, ne treba ni sumnjati. Igor je u domaći sir stavio i domaće vrhnje. Prema Maričinim riječima: U to se treba staviti svježi sir od svježe pomuzenog kravljeg mlijeka i da je on to sam napravio. Znači ima ono pravo vrhnje i da stavi na pravi sir".
Unatoč različitim mišljenjima oko ovog predjela, tanjur izgleda savršeno!