Večera za 5

Ivonin kruh od hokaido buče i čokoladni desert s višnjama zvan Garavi bili su hit večeri!

Ivona Grgić za predjelo je ponudila domaći kruh od hokaido tikve s narescima, zatim pileća krilca u soja sosu i svinjski odrezak s kulenom za glavno jelo te čokoladnu tortu s višnjama za desert.

RTL.hr
18.04.2021 12:15

Predjelo: Nikad dosta

Sastojci:

svježi sir

ajvar

grožđe

šunka

čvarci

jaja

hren

majoneza

kruh od tikvice

Sastojci za kruh:

400 g brašna

pola suhog kvasca

1 žličica soli

2 žličice šećera

150 ml toplog mlijeka

50 g topljenog maslaca

150 g kuhane izmiksane bundeve

Priprema:

Večera za 5 na selu

Sve sastojke izmiješati, zamijesiti tijesto i ostavit 1 sat prekriveno krpom da se tijesto udvostruči. Kad se udvostruči, još jednom ga premijesiti. Napraviti 3 loptice i svaku uvaljati duguljasto. Premazati s jajetom i staviti u pećnicu da se peče 15 do 20 minuta na 190 stupnjeva. Gotovo narezati na ploškice. Ploškice namazati sa sirom i ajvarom, ostalim namirnicama i dekorirati po želji. Glavno jelo: Inati se Slavonijo

Sastojci:

1 kg svinjski odrezak

150 g sira

10 dg kulena

2 dl ulja

malo brašna

sol, papar, crvena paprika po potrebi

2 žlice kiselog vrhnja

2 dl jušnog temeljca

2 glavice crvenog luka

Priprema:

Odrezak istući, jednu stranu začiniti, napuniti sa sirom i kulenom, zatvoriti, umočiti u brašno i lagano prepeći na masnoći. Kad sve prepečemo, na istu masnoću prepržiti sitno sjeckani luk. Dodati crvenu papriku, vratit odreske i zaliti ,dodati temeljac. Dinstati otprilike 25 minuta. Na kraju dodati lovorov list, začiniti do kraja, dodati i razmutiti kiselo vrhnje.

Sastojci za pileća krilca u umaku:

1 kg krilaca

4 dl vode

2 dl aceta balzamica

2 dl soja umaka

4 žlice smeđeg šećera

malo češnjaka

malo papra

Priprema:

Večera za 5 na selu

Sve zajedno staviti u lonac i kuhati dok se masa ne zgusne. Za prilog poslužiti rižu. Sve zajedno dekorirati po želji i poslužiti. Desert: Garavi

Sastojci:

3 čvrsta jogurta

2,5 čaše šećera

1,5 čaša ulja

3 čaše brašna

4 velike žlice kakaa

2 male žlice sode bikarbone

Priprema:

Sve zajedno izmiješati, istresti u tepsiju i peći.

Sastojci za preljev:

10 dg čokolade

12 žlica mlijeka

3 žlice šećera

10 dg margarina

Priprema:

Kad se čokolada skuha, preliti je preko biskvita i ostaviti da se hladi. Ohlađeno ukrasiti po želji. Ivonin je kolač bio s kompotom od višanja i šlagom.

Večera za 5 na selu