Predjelo: Nikad dosta
Sastojci:
svježi sir
ajvar
grožđe
šunka
čvarci
jaja
hren
majoneza
kruh od tikvice
Sastojci za kruh:
400 g brašna
pola suhog kvasca
1 žličica soli
2 žličice šećera
150 ml toplog mlijeka
50 g topljenog maslaca
150 g kuhane izmiksane bundeve
Priprema:
Sve sastojke izmiješati, zamijesiti tijesto i ostavit 1 sat prekriveno krpom da se tijesto udvostruči. Kad se udvostruči, još jednom ga premijesiti. Napraviti 3 loptice i svaku uvaljati duguljasto. Premazati s jajetom i staviti u pećnicu da se peče 15 do 20 minuta na 190 stupnjeva. Gotovo narezati na ploškice. Ploškice namazati sa sirom i ajvarom, ostalim namirnicama i dekorirati po želji. Glavno jelo: Inati se Slavonijo
Sastojci:
1 kg svinjski odrezak
150 g sira
10 dg kulena
2 dl ulja
malo brašna
sol, papar, crvena paprika po potrebi
2 žlice kiselog vrhnja
2 dl jušnog temeljca
2 glavice crvenog luka
Priprema:
Odrezak istući, jednu stranu začiniti, napuniti sa sirom i kulenom, zatvoriti, umočiti u brašno i lagano prepeći na masnoći. Kad sve prepečemo, na istu masnoću prepržiti sitno sjeckani luk. Dodati crvenu papriku, vratit odreske i zaliti ,dodati temeljac. Dinstati otprilike 25 minuta. Na kraju dodati lovorov list, začiniti do kraja, dodati i razmutiti kiselo vrhnje.
Sastojci za pileća krilca u umaku:
1 kg krilaca
4 dl vode
2 dl aceta balzamica
2 dl soja umaka
4 žlice smeđeg šećera
malo češnjaka
malo papra
Priprema:
Sve zajedno staviti u lonac i kuhati dok se masa ne zgusne. Za prilog poslužiti rižu. Sve zajedno dekorirati po želji i poslužiti. Desert: Garavi
Sastojci:
3 čvrsta jogurta
2,5 čaše šećera
1,5 čaša ulja
3 čaše brašna
4 velike žlice kakaa
2 male žlice sode bikarbone
Priprema:
Sve zajedno izmiješati, istresti u tepsiju i peći.
Sastojci za preljev:
10 dg čokolade
12 žlica mlijeka
3 žlice šećera
10 dg margarina
Priprema:
Kad se čokolada skuha, preliti je preko biskvita i ostaviti da se hladi. Ohlađeno ukrasiti po želji. Ivonin je kolač bio s kompotom od višanja i šlagom.