Večera za 5 na selu

Janjetina za prste polizati: Isprobajte recepte Ivane iz 'Večere za 5 na selu'

Prva domaćica Ivana potrudila se ispeći najbolje komade janjetin.e.

RTL.hr
28.06.2022 12:00

P REDJELO:" Veseli tanjur" (Plata suhomesnatih narezaka)

500 g domaćih kobasica

500 g domaćih pečenica

500 g domaće slanine

500 g domaćeg sira škripavca

250 g domaće base

Sve sastojke narezati i posložiti na tanjur.

GLAVNO JELO:" Božanstveno proljeće" (Janjetina ispod peke)

4 kg janjetine

3 kg mladog krumpira

2 kg raznovrsnog povrća

0,5 kg mrkve i cikle za salatu

Peku namazati svinjskom masti, izrezat povrće, potom staviti janjetinu peći 45 min i zatim dodati mladi krumpir i još peći 45 min. Uz prilog poslužiti salatu od mrkve i cikle.

DESERT:" Čudesna Lika" (Ličke palačinke s pekmezom od šljiva)

3 jaja

5 dag šećera

5 dag soli

0.5 l mlijeka

40 dag brašna

Sve sastoje izmiješati i ispeći na tavi. Palačinke premazati domaćim pekmezom od šljiva. Prerezati palačinku po pola i preliti maslacem i krušnim mrvicama koje se prethodno trebaju zagrijati na peći.