Play ponuda
Play ponuda
28-GODIŠNJAKINJA IZ ČOVCA

Jasmina rodila troje djece u ranoj dobi: Kandidati su kratko i jasno rekli što misle o 'mladom majčinstvu'

Jedna kandidatkinja smatra da je prednost postati mladom majkom, dok se dugi kandidat ne bi složio s time te smatra da o tome ovisi nekolicina faktora

RTL.hr/ 1.11.2022. u 12:00
Play ponuda

Da stres, svakodnevna užurbanost i život u gradu polako odmiču od okvira mirnog života, na vrijeme je prepoznala i Jasmina Čizmadija koja se prije tri godine odselila u mjesto Čovac gdje sa suprugom Ilijom ima vlastiti OPG. Po struci je upravna je referentica i majka troje djece, ali, kako je naglasila, trenutno je nezaposlena i na roditeljskom je dopustu. Sebe opisuje kao ekstrovertiranu osobu koja voli društvo te uživa u vožnji biciklom i folkloru, no priznala je kako joj briga i rad u OPG-u oduzimaju skoro čitavo slobodno vrijeme. To joj nije teško palo jer ima i veliko dvorište gdje se često druži, a upravo se zbog društvene naravi prvenstveno i prijavila u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu'.

"Bolje mi je biti mlada majka s troje djece nego to odgađati za neke starije godine, a s obzirom na moju narav, ide mi to za rukom", rekla je 28-godišnjakinja.

"Suprug i ja imamo jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, to je dobra stvar jer smo uvijek vani i na zraku, djeca su isto često uz nas. Ima posla i treba se puno raditi - ponekad to sve iziskuje puno vremena, naš rani dan završava ponekad i po noći, ali tko se ozbiljno toga prihvati, u Slavoniji se može jako lijepo živjeti. I zdravije jer mi to sve što uzgajamo, mi to sve prvenstveno i konzumiramo", istaknula je Jasmina koja ima trojicu sinova, nakon čega se osvrnula na svoje majčinstvo.

"Jako sam mlada. Nekad i o tome razmišljam koliko sam ja sad zapravo više mlada, ali da - prvo dijete sam dobila s nepunu 21 godinu. Kad si mlad, po meni sve to nekako lakše ide iako možda da sam si dala još koju godinu, ne bi ni to bilo loše, ali mislim da se sve dogodi u pravo vrijeme. Nije ništa krivo, sve je dobro" , priznala je Jasmina.

Kandidati su komentirali prednosti, ali i nedostatke majčinstva u mladoj dobi.

Anita smatra: "Mladog majčinstva su prednosti velike" te je u nastavku objasnila i zašto: "Zato što postaneš mlada baka".

"Prednosti ranog majčinstva? Ja ih ne vidim. Čovjek da bi zasnovao majčinstvo treba biti ipak u nekoj zreloj dobi, treba imati nekakvu kvalifikaciju, treba imati svoje rado mjesto. Ako bih trebao ocijeniti neke godine, od 23 do 25 godina", tvrdi Goran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
večera za 5 na selu

Nekadašnji vojnik i policajac danas živi u Rijeci i uživa u ljubavi: 'Poštenje mi je najvažnije'

Play ponuda

Više s weba