Večera za 5

Jasminka ima idealan recept za tradicionalne knedle sa šljivama!

Jasminka Nemec svoje je goste iznenadila palačinkama punjenim omletom s emuovim jajem i špekom, potom ih je oduševila pečenom patkom i špikovanom svinjetinom, a za kraj je poslužila tradicionalni desert - slatke knedle sa šljivama!

RTL.hr
18.05.2021 12:00

Predjelo: Omlet od jaja emua i špeka zarolan u palačinke

Za omlet:

1 jaje emua

10 dg špeka

1 luk

Za palačinke:

2 dl mlijeka

1 kokošje jaje

glatko brašno

sol

ulje

Priprema:

Zamutiti palačinke,ispeći ih pa napuniti s lagano prodinstanim lukom, špekom i emouvim jajem.Zamotati palačinke pa ih kratko zapeći u pećnici. Servirati hladno uz malo špeka i sira te voća i povrća po želji.


Glavno jelo: Pečena patka i špikovana svinjetina

Večera za 5 na selu

Sastojci:

patka

svinjska vratina

luk

češnjak

mrkva

špek

sol

papar (mljeveni i u zrnu)

Priprema:

Patku nasoliti i popapriti, začiniti još dodatno po želji. Svinjsku vratinu začiniti i špikovati prutićima mrkve, paprom u zrnu i češnjakom pa pokriti folijom i staviti da se lagano peče u pećnici na 200 stupnjeva do meso ne bude mekano i sočno.Uz to servirati mlince i pečeni krumpir.


Desert: Knedle sa šljivama

Večera za 5 na selu

Sastojci:

400 g brašna

600 g pire krumpira

2 jaja

2 žlice ulja

malo soli

žlica šećera

šljive

krušne mrvice

šećer

cimet

Priprema:

Zamijesiti knedle od brašna, krumpira, ulja, malo soli i šećera te ih puniti sa šljivama uvaljane u mješavinu šećera i cimeta. Prepržiti krušne mrvice (otprilike 300 g) sa šećerom pa posipati po knedlama.

Večera za 5 na selu