Predjelo: Omlet od jaja emua i špeka zarolan u palačinke
Za omlet:
1 jaje emua
10 dg špeka
1 luk
Za palačinke:
2 dl mlijeka
1 kokošje jaje
glatko brašno
sol
ulje
Priprema:
Zamutiti palačinke,ispeći ih pa napuniti s lagano prodinstanim lukom, špekom i emouvim jajem.Zamotati palačinke pa ih kratko zapeći u pećnici. Servirati hladno uz malo špeka i sira te voća i povrća po želji.
Glavno jelo: Pečena patka i špikovana svinjetina
Sastojci:
patka
svinjska vratina
luk
češnjak
mrkva
špek
sol
papar (mljeveni i u zrnu)
Priprema:
Patku nasoliti i popapriti, začiniti još dodatno po želji. Svinjsku vratinu začiniti i špikovati prutićima mrkve, paprom u zrnu i češnjakom pa pokriti folijom i staviti da se lagano peče u pećnici na 200 stupnjeva do meso ne bude mekano i sočno.Uz to servirati mlince i pečeni krumpir.
Desert: Knedle sa šljivama
Sastojci:
400 g brašna
600 g pire krumpira
2 jaja
2 žlice ulja
malo soli
žlica šećera
šljive
krušne mrvice
šećer
cimet
Priprema:
Zamijesiti knedle od brašna, krumpira, ulja, malo soli i šećera te ih puniti sa šljivama uvaljane u mješavinu šećera i cimeta. Prepržiti krušne mrvice (otprilike 300 g) sa šećerom pa posipati po knedlama.