Play ponuda
Play ponuda
U SLAST!

Jastučići od vrganja, vratina i posebne punjene krafne: Donosimo Jerkove recepte iz 'Večere za 5 na selu'!

Jerkovi kreativni recepti nisu nikog ostavili ravnodušnim.

Image

Večera za 5 na selu

RTL.hr/ 13.5.2022. u 11:45
Play ponuda

Predjelo: "JESTIVA DEKORACIJA" – jastučići od tijesta punjeni umakom od vrganja

Sastojci:
Svježi kvas

glatko brašno

voda

sol

šećer

ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

vrganji

sir ementaler

Postupak:
Umijesimo dizano tijesto od brašna, vode, ulja, šećera i soli. Formiramo kuglice i ostavimo pola sata da se diže. Nakon što se kuglice dignu, spljoštimo ih i punimo dinstanim vrganjima i ementalerom. Preklopimo tijesto da smjesa ne curi van i ostavimo da se opet diže pola sata.
Zagrijemo ulje i svaku pogačicu pečemo cca. minutu i pol sa svake strane.

Glavno jelo: "PEČENKA" – pečena svinjska vratina i rižoto od tikvica s prokulicama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
ČOKOLADNI POLJUBAC

Superbaki Mariji ne prestaje zvoniti mobitel nakon 'Večere za 5 na selu': Svi traže ovaj recept!

Sastojci:

svinjska vratina u komadu bez kosti

češnjak

sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

papar

ulje

senf

pivo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

riža

tikvica

prokulice

luk

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

bijelo vino


Postupak:
Svinjsku vratinu našpikujemo sa režnjevima češnjaka, posolimo, popaprimo, pouljimo i masiramo je. Napravimo smjesu od 3 velike žlice senfa i pola litre pive. Ubacimo vratinu u tu smjesu da se kupa cca. 3 sata. Zagrijemo pećnicu na 160 i stavimo vratinu peći u toj smjesi pokriveno alu folijom 4 sata s napomenom da je okrenemo svakih sat vremena. Nakon toga dignemo temperaturu pećnice na 210, maknemo alu foliji i pečemo još 15 minuta sa svake strane.

Za rižoto:

Luk zažutimo, dodamo tikvicu i kratko popirjamo. Na to stavimo rižu i podlijemo bijelim vinom. Kuhamo dok riža ne bude al dente.


Desert: "PUNJENJE ZA 5" – domaće krafne
Sastojci:

Svježi kvas

glatko brašno

mlijeko

ulje

rum

jaja

šećer

sol
vanilin šećer

pekmez po izboru

Od 50 g kvasca, pola kile brašna, 3 deci mlijeka, dec ulja, malo ruma, jednog jaja, 4 žumanjka, 3 žlice šećera, 2 vanilin šećera i malo soli, umijesimo dizano tijesto i ostavimo da se diže sat vremena. Tijesto rukama razvaljamo i čašom ili šalicom oblikujemo veličinu krafni i ostavimo ih da se dižu najmanje sat vremena na pobrašnjenoj krpi. Zagrijemo ulje i frigamo ih minuticu sa svake strane. Punimo ih domaćim pekmezom.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZABRINULI SE

ANKETA Hoće li im ovo poremetiti planove? Novo iznenađenje za parove: 'Ne znamo što nas sad čeka'

Play ponuda

Više s weba