Večera za 5 na selu

Je li ovo još jedan trik koji je naučila od djeda? Draženkina tajna dobrih njoka

Postoji jedna namirnica koja definitivno mora biti svježa kako bi njoki ispali savršeni

RTL.hr
21.10.2022 15:45

Kuharica u školskoj kuhinji, 49-godišnja Draženka Grkavec iz Zadrkoveca, osim boravka u prirodi, voli vrijeme provoditi u kuhinji, kako na poslu tako i u kući. "Imam tri ljubavi – planinarenje, kuhanje i šivanje", tvrdi Draženka koja se prijavila u RTL-ov kulinarski show na nagovor prijatelja.

Otkrila je kako najviše voli pripremati odojak i francusku salatu, a maksimalni užitak i spoj okusa joj predstavljaju krpice sa zeljem. "Od mene možete očekivati puno ludosti i gluposti". Najviše ju zanimaju drugi kandidati i njihovi međusobni odnosi. Kaže da joj pobjeda nije bitna te joj je fokus isključivo na društvu.

Kada je u pitanju tajna dobrih njoki, po Draženki posebno treba obratiti pažnju: "Na krumpir", odlučno je rekla i dodala: "Da bude friški i da se odmah sve 'dela'. Ide odmah u upotrebu". Naravno, uvijek postoji jedno "ali", pa tako i iza Draženkine teorije koja je otkrila još bitniju informaciju kojom bismo mogli doći do božanstvene verzije ove talijanske namirnice.

"Ja sam sadila ovu godinu krumpire i to sama. I vadili smo traktorom kao nikad prije", priznala je Grkavec, iz čega bismo mogli zaključiti kako je tajna dobrih njoki u tome da uzgojimo vlastiti krumpir.

Osim ovih kulinarskih tajni i trikova, otkrila nam je kako je blaga gošća te nije prekritična prema drugima jer su joj važniji odnosi nego večera. Za razliku od mnogih, Draženka je uz hrpu kulinarskih savjeta i desetljeća iskustva i dalje spremna poslušati i prihvatiti kritike.