Kuharica u školskoj kuhinji, 49-godišnja Draženka Grkavec iz Zadrkoveca, osim boravka u prirodi, voli vrijeme provoditi u kuhinji, kako na poslu tako i u kući. "Imam tri ljubavi – planinarenje, kuhanje i šivanje", tvrdi Draženka koja se prijavila u RTL-ov kulinarski show na nagovor prijatelja.
Otkrila je kako najviše voli pripremati odojak i francusku salatu, a maksimalni užitak i spoj okusa joj predstavljaju krpice sa zeljem. "Od mene možete očekivati puno ludosti i gluposti". Najviše ju zanimaju drugi kandidati i njihovi međusobni odnosi. Kaže da joj pobjeda nije bitna te joj je fokus isključivo na društvu.
Kada je u pitanju tajna dobrih njoki, po Draženki posebno treba obratiti pažnju: "Na krumpir", odlučno je rekla i dodala: "Da bude friški i da se odmah sve 'dela'. Ide odmah u upotrebu". Naravno, uvijek postoji jedno "ali", pa tako i iza Draženkine teorije koja je otkrila još bitniju informaciju kojom bismo mogli doći do božanstvene verzije ove talijanske namirnice.
"Ja sam sadila ovu godinu krumpire i to sama. I vadili smo traktorom kao nikad prije", priznala je Grkavec, iz čega bismo mogli zaključiti kako je tajna dobrih njoki u tome da uzgojimo vlastiti krumpir.
Osim ovih kulinarskih tajni i trikova, otkrila nam je kako je blaga gošća te nije prekritična prema drugima jer su joj važniji odnosi nego večera. Za razliku od mnogih, Draženka je uz hrpu kulinarskih savjeta i desetljeća iskustva i dalje spremna poslušati i prihvatiti kritike.