Večera za 5

Jedan od glavnih sastojaka creske kuhinje je kvalitetno vino: Dinka je za svoje goste odabrala domaće!

Otok Cres poznat je po medu od kadulje, ovčetini, ali može se pohvaliti i dobrim vinima

RTL.hr
26.06.2019 19:00

Otok Cres najveći je, ali i najkrševitiji hrvatski otok, a osim janjetine, ovčetine i ostalih delicija, može se pohvaliti i kvalitetnim vinima.Još u 16., 17. i 18. stoljeću su se u creskoj luci mogli vidjeti jedrenjacikoji su prevozilivino, ribu, stoku, ulje i drvo.

Posjetitelji Cresa domaća vina mogu isprobati u restoranima i vinarijamate tako dobiti potpuni doživljaj otočke kuhinje, koja je nezamisliva bez dobre kapljice.

To zna i gospođa Dinka pa je za svoje goste kupila vina koja će se dobro sljubiti s jelima koje će im večeras pripremiti. U videu pogledajte koja je odabrala, a što će Dinka kuhati, ne propustite gledati od 21 sat na RTL-u u novoj epizodi emisije 'Večera za 5 na selu'!