Predjelo: "Po domaći"
Za paštetu od čvaraka:
500g čvaraka
2-3 kuhana jaja
Kiseli krastavci
2 žlice majoneze
2 žlice senfa
Pola glavice luka, može i cijela - ovisi o ukusu
Začini: sol, papar, češnjak u granulama, slatka crvena paprika
Priprema:
U blender se stave čvarci, prethodno skuhana jaja, krastavci, majoneza i sve ostalo, te izblendamo da dobijemo mekani sadržaj
Stavimo da se hladi
Poslužimo uz domaće pogačice koje zamjesimo vodom, brašnom, malo soli i kvasac, to pečemo na vrucoj masti.
Te jos na tanjur stavimo domaće narezane proizvode, malo slanine, kobasice, tvrdi sir i to sve zajedno posluzimo.
Glavno jelo: "Rolano i šareno"
Sastojci:
Pileca prsa
Paprika
Šunka
Sir
Luk
Mrkva
Riža
Zelena salata
Priprema:
Pileca prsa pripremimo i punom šunkom i sirom, zarolamo i pohamo sa prezlama.
Prilog: na masti dinstamo luk, mrkvu, papriku u crvenoj, žutoj i zelenoj boji. Malo dolijemo vode, začinimo te malo posipamo brašnom da dobijemo na gustoći. Skuhamo rižu sastrane te sve zajedno pomiješamo. Kao salatu posluzimo zelenu salatu.
Desert: "Slatko za kraj"
Napravimo palačinke
Nadjev: Jaje, svježi kravlji sir, 4 žlice šećera, 1 vanili šečer.
Sve pomiješamo i punimo palačinke koje slažemo u zdjelu.
Preljev: vrhnje, jaje, vanili šečer.
Sve pomiješamo i prelijemo preko palačinka.
Stavimo peći na zagrijanu pečnicu na 200 C, na 15-20 min, dok ne dobije lijepu boju.
Poslužimo posipano šećerom i prahu.
Večera za 5 na selu
Jednostavno, a fino i domaće: Probajte recepte Ivane iz 'Večere za 5 na selu'!
Domaćica četvrte ovotjedne 'Večere za 5 na selu' poslužila je ukusan jelovnik!