Večera za 5

Jelica: Suza suzu goni zato što nema vina!

Zrinkini su gosti pojeli predjelo i trebalo je to i zaliti, a čaše su bile prazne.

RTL.hr
13.06.2019 16:00

Voljela bih malo vina iza ovoga", rekla je Jelica , no dočekala je neugodan odgovor. Vidjet ćemo ako imamo", rekla je domaćica i šokirala sve.

Zaboravila sam ponijeti sa sobom bocu vina koja mi je trebala za kuhanje i onda sam morala uzeti od ovoga koje je bilo za vas...", priznala Zrinka, no Jelici se nije svidio taj odgovor.Neću uopće spizu ocjenjivati, nego ću gledati tko je imao kakvo vino i koliko sam ga popila", rekla je Jelica, a Jagoda je nastavila:Kod nas je običaj u Dalmaciji; na selu, u gradu, gdje god hoćete, da sve vino bude na stolu", rekla je, a s njom se složila i Nikolina i dodala: I to uz ribu pogotovo!"

No čini se da zahtjevnim gostima nije samo vino nedostajalo.

Meni fali kruh", rekla je potom Jelica, a Nikolina joj je pokušala objasniti: Moraš se naučiti da ti uz ribu ne ide kruh." No Jelica se ne bi složila s time.Ispada da se ni uz jednu spizu koja je iz mora ne jede kruh... Ja sam se naviknula jesti kruh", rekla je, a s njom se složio i Marin .U Dalmaciji, a i u mojoj familiji, ako nema kruha na stolu - nema jela. Meni je normalno uz špagete barem pojesti krišku kruha", zaključio je.

A kakvog će vina biti kod Jelice, ne propustite pogledati u narednim epizodama kulinarskog showa Večera za 5 na selu" od ponedjeljka do petka u večernjem terminu samo na RTL-u.