Večera za 5 na selu

Jelovnik inspiriran Italijom: Evo recepata koje je Nenad pripremio svojim gostima za večeru!

Nenad je prezadnji ovotjedni kandidat 'Večere za 5 na selu'.

RTL.hr
26.11.2021 12:00

Predjelo: "Uvrnuto zeleno" – tjestenina s brokulom

Večera za 5 na selu, Nenad Prodanić

Sastojci:

- tjestenina spirale 0,5 kg

- brokule 0,5 kg

- češnjak 2 čena

- feferona 1 kom

- maslinovo ulje 0,5 dcl

- abc sir 100 gr

- sol

Brokule oprati, izrezati na komade i kuhati 5 min u vreloj vodi.

U posudu sipati maslinovo ulje i zagrijati. Na zagrijano ulje dodati isjeckani češnjak i feferonu. Kad češnjak zamiriše, izgrabiti kuhane brokule i prebaciti ih u posudu s uljem, češnjakom i feferonom. Posoliti i kuhati podlijevajući vodom.

Vodu od brokula posoliti i u njoj kuhati tjesteninu 10 min. Nakon toga procijediti tjesteninu i ubaciti ju u posudu gdje se kuhaju brokule. Ugasiti vatru i u istu posudu ubaciti abc sir i sve dobro izmješati. Ostaviti poklopljeno 10-tak minuta i servirati.

Glavno jelo: "Spojeno nespojivo" – bakalar s palentom

Večera za 5 na selu, Nenad Prodanić

Sastojci:

- Filetirani bakalar 1,5 kg

- Palenta 0,5 kg

- Maslinovo ulje 1,5 dcl

- češnjak 3 čena

- peršin sitni 5 gr

- soja sos 0,5 dcl

- ruzmarin prstohvat

- limun

- sol

Skuhati palentu i presuti u tepsiju. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200C 30 min.

Kad se uhvati rumena korica, izvaditi iz pećnice i izrezati na kriške.

Bakalar osušiti na papiru, posoliti, nauljiti i staviti na vruću rebrastu tavu. Peći sa svake strane po 7 min.

Preliti preljevom od maslinovog ulja, soja sosa, te usitnjenog češnjaka, peršina i ružmarina.

Servirati s limunom i salatom.

Desert: "Slatka dizalica" - tiramisu

Večera za 5 na selu, Nenad Prodanić

Sastojci:

- Kava 1 lit

- 6 jaja

- 12 kašika šećera

- 0,5 kg mascarpone sira

- 0,3 kg piškota

- 20 gr kakao u prahu

Skuhati 1 l kave te procijediti i ohladiti. U kavu umakati piškote i slagati na dno posude.

Preliti kremom od tučenih jaja šećera i sira mascarpone, ponoviti još jedan red piškota namočenih u kavu i preliti s kremom.

Na kraju posuti kakaom u prahu.

Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati prije serviranja.