Predjelo: "Uvrnuto zeleno" – tjestenina s brokulom
Sastojci:
- tjestenina spirale 0,5 kg
- brokule 0,5 kg
- češnjak 2 čena
- feferona 1 kom
- maslinovo ulje 0,5 dcl
- abc sir 100 gr
- sol
Brokule oprati, izrezati na komade i kuhati 5 min u vreloj vodi.
U posudu sipati maslinovo ulje i zagrijati. Na zagrijano ulje dodati isjeckani češnjak i feferonu. Kad češnjak zamiriše, izgrabiti kuhane brokule i prebaciti ih u posudu s uljem, češnjakom i feferonom. Posoliti i kuhati podlijevajući vodom.
Vodu od brokula posoliti i u njoj kuhati tjesteninu 10 min. Nakon toga procijediti tjesteninu i ubaciti ju u posudu gdje se kuhaju brokule. Ugasiti vatru i u istu posudu ubaciti abc sir i sve dobro izmješati. Ostaviti poklopljeno 10-tak minuta i servirati.
Glavno jelo: "Spojeno nespojivo" – bakalar s palentom
Sastojci:
- Filetirani bakalar 1,5 kg
- Palenta 0,5 kg
- Maslinovo ulje 1,5 dcl
- češnjak 3 čena
- peršin sitni 5 gr
- soja sos 0,5 dcl
- ruzmarin prstohvat
- limun
- sol
Skuhati palentu i presuti u tepsiju. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200C 30 min.
Kad se uhvati rumena korica, izvaditi iz pećnice i izrezati na kriške.
Bakalar osušiti na papiru, posoliti, nauljiti i staviti na vruću rebrastu tavu. Peći sa svake strane po 7 min.
Preliti preljevom od maslinovog ulja, soja sosa, te usitnjenog češnjaka, peršina i ružmarina.
Servirati s limunom i salatom.
Desert: "Slatka dizalica" - tiramisu
Sastojci:
- Kava 1 lit
- 6 jaja
- 12 kašika šećera
- 0,5 kg mascarpone sira
- 0,3 kg piškota
- 20 gr kakao u prahu
Skuhati 1 l kave te procijediti i ohladiti. U kavu umakati piškote i slagati na dno posude.
Preliti kremom od tučenih jaja šećera i sira mascarpone, ponoviti još jedan red piškota namočenih u kavu i preliti s kremom.
Na kraju posuti kakaom u prahu.
Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati prije serviranja.