Predjelo:
Domaće kobasice, svježi tvrdi sir i dimljeni svježi kravlji sir.
Pašteta od slanine: slanina se nareže na krupnije kockice i kroz faširku se samelje. Zatim se nareže malo vlasca, lišća mladog češnjaka, papar i drugi začini po želji i ukusu. Sve se dobro promiješa i stavi u frižider na barem 20 minuta. Soli nije potrebno dodavati, jer je slanina sama po sebi slana.
Za dekoraciju mini rajčica i francuski peršin.
Glavno jelo:
Lungić/biftek
Kuhana šunka
Pršut
Panceta tanko narezana na dugačke listiće
Sir gouda i ementaler u listićima
Kajmak
sol,papar
Povrće koje god poželite, u Goranovom slučaju je to bilo: krumpir,smeđi šampinjoni, tikvice,patliđan, mrkva,peršin korijen, mlado zelje i svježa paprika.
Priprema:
Meso se razreže da dobijete veliki šnicl koje je batom potrebno dobro istući na debljinu cca 5 mm ili nešto manje. Na podlogu se složi pancete u koju će se to meso rolati.Zatim se meso postavi na pancetu i lagano se premaže uljem.Fila se kuhanom šunkom , na to pršut,onda obje vrste sira,premaze kajmakom samo po sredini, posoli , popapri i sve se zajedno zarola u roladu.
( redoslijed filanja nije uvjetovan )
Tako složenu roladu zamotati u papir za pečenje i u alu foliju.Peći na 180 C oko sat vremena,te nakon isteka tog vremena skinuti foliju i papir te staviti peći na povrće dok lagano ne porumeni.
Povrće je potrebno narezati na podjednake krupnije komade.Malo maslinovog ulja pokapati,začiniti po vlastito ukusu i peći pod folijom dok krumpir nije gotov ( šampinjone i tikvice staviti zadnjih 15 min )
Desert:
350 g opranih i očišćenih jagoda i 100 g malina
100 g šećera
3 listića želatine
400 ml slatkog vrhnja
200 g svježeg sira
1 žlica šećera u prahu
250g jagoda ze dekoraciju i slojeve u kremi i 100 g malina
Priprema:
-prvo listiće želatine omekšati u hladnoj vodi ( oko 5 min)
-pomiješati jagode i maline sa šećerom, pa ih dobro ispasiratipire od jagoda i malina zagrijati u jednoj zdjeli na laganoj vatri ( ne smije zakipit ). Maknuti sa vatre i umješati omekšalu želatinu.Smjesa se treba ohladiti ( biti mlaka ,najbolje zdjelu potopiti u veću sa hladnom vodom,povremeno promiješati.
-Dok se mješavina jagoda,malina i želatine hladi,slatko vrhnje istući u šlag.U drugoj posudi kremasto umutiti svježi sir i šećer u prahu
-Svježem siru postepeno i uz miješanje dodajte mlaki pire od jagoda i malina
-od šlaga oduzmite 1/3 i stavite je na stranu za dekoraciju. Preostali šlag lagano umiješajte u mješavinu jagoda i svježeg sira
-kremu rasporedite po desertnim čašama,možete dodavati nasijeckane jagode i maline između slojeva kreme,poigrati se slaganjem redova kreme,šlaga i voća....
Najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku.