Play ponuda
Play ponuda
Konkurencija oduševljena

Jelovnik za prste polizati: Isprobajte Goranovu paštetu od špeka koju su svi pohvalili

Goran je namazom od špeka oduševio svoje goste, isprobajte ga i vi!

Image
RTL.hr/ 21.6.2022. u 12:00
Play ponuda

Predjelo:

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Domaće kobasice, svježi tvrdi sir i dimljeni svježi kravlji sir.
Pašteta od slanine: slanina se nareže na krupnije kockice i kroz faširku se samelje. Zatim se nareže malo vlasca, lišća mladog češnjaka, papar i drugi začini po želji i ukusu. Sve se dobro promiješa i stavi u frižider na barem 20 minuta. Soli nije potrebno dodavati, jer je slanina sama po sebi slana.

Za dekoraciju mini rajčica i francuski peršin.

Glavno jelo:

Image
Foto:
Image

Lungić/biftek
Kuhana šunka
Pršut
Panceta tanko narezana na dugačke listiće
Sir gouda i ementaler u listićima
Kajmak
sol,papar

Povrće koje god poželite, u Goranovom slučaju je to bilo: krumpir,smeđi šampinjoni, tikvice,patliđan, mrkva,peršin korijen, mlado zelje i svježa paprika.

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Meso se razreže da dobijete veliki šnicl koje je batom potrebno dobro istući na debljinu cca 5 mm ili nešto manje. Na podlogu se složi pancete u koju će se to meso rolati.Zatim se meso postavi na pancetu i lagano se premaže uljem.Fila se kuhanom šunkom , na to pršut,onda obje vrste sira,premaze kajmakom samo po sredini, posoli , popapri i sve se zajedno zarola u roladu.
( redoslijed filanja nije uvjetovan )
Tako složenu roladu zamotati u papir za pečenje i u alu foliju.Peći na 180 ° C oko sat vremena,te nakon isteka tog vremena skinuti foliju i papir te staviti peći na povrće dok lagano ne porumeni.

Povrće je potrebno narezati na podjednake krupnije komade.Malo maslinovog ulja pokapati,začiniti po vlastito ukusu i peći pod folijom dok krumpir nije gotov ( šampinjone i tikvice staviti zadnjih 15 min )

Desert:

Image
Foto: RTL
Image
RTL

350 g opranih i očišćenih jagoda i 100 g malina
100 g šećera
3 listića želatine
400 ml slatkog vrhnja
200 g svježeg sira
1 žlica šećera u prahu
250g jagoda ze dekoraciju i slojeve u kremi i 100 g malina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
DRUŽENJE KANDIDATA

PREKRASNO IH JE VIDJETI Ekipa iz 'Života na vagi' vratila se u Lividragu: S njima su bili i Edo i Maja...

Priprema:
-prvo listiće želatine omekšati u hladnoj vodi ( oko 5 min)
-pomiješati jagode i maline sa šećerom, pa ih dobro ispasiratipire od jagoda i malina zagrijati u jednoj zdjeli na laganoj vatri ( ne smije zakipit ). Maknuti sa vatre i umješati omekšalu želatinu.Smjesa se treba ohladiti ( biti mlaka ,najbolje zdjelu potopiti u veću sa hladnom vodom,povremeno promiješati.
-Dok se mješavina jagoda,malina i želatine hladi,slatko vrhnje istući u šlag.U drugoj posudi kremasto umutiti svježi sir i šećer u prahu
-Svježem siru postepeno i uz miješanje dodajte mlaki pire od jagoda i malina
-od šlaga oduzmite 1/3 i stavite je na stranu za dekoraciju. Preostali šlag lagano umiješajte u mješavinu jagoda i svježeg sira
-kremu rasporedite po desertnim čašama,možete dodavati nasijeckane jagode i maline između slojeva kreme,poigrati se slaganjem redova kreme,šlaga i voća….
Najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
večera za 5 na selu

'Izgleda da će biti poprilično zanimljiva večera': Njegovateljica Maja otvara podravski tjedan!

Play ponuda

Više s weba