Predjelo: mali žuti na vrhu
sastojci:
- tost kruh
- topljeni sir picok classic
- pariška salama
- prepeličja jaja
- vlasac
- sherry rajčica
- svježi krastavac
recept:
- kalup od muffina ili slični kalup namazati maslacem ili uljem
- u kalup staviti šnitu kruha i redom stavljati narezani sir na kockice i sitno naribanu salamu
- staviti peći u ugrijanu pećnicu na 180 c 5-6 minuta
- izvaditi iz pečnice i dodati po tri prepeličja jaja na svaki
- vratiti u pečnicu dok se jaja ne ispeku (cca 5 min)
- poslužiti sa sherry rajčiciom i svježim krastavcima
Glavno jelo: rok-rok my baby
sastojci:
- 2 kg svinjeći but
- 9 češnja češnjaka
- 2 žlice senfa
- 5 lista lovora
- 1 kg luka
- 200 grama mrkve
- 2 dcl pasirane rajčice
- 2 žličice crvene paprike
- ljuta paprika po želji
- sušeni vrganji
- 0,5 l bijelog vina
- ulje, sol, papar
recept:
- svinjetinu narezati na kockice, posoliti, popapriti, dodati slatku i ljutu papriku, senf i pouljiti. dobro promiješati i ostaviti preko noći u hladnjaku da se marinira.
- nasjeckati luk i češnjak, naribati mrkvu i sve staviti u lonac. dodati meso i malo ulja pa neka se dinsta 20 min.
- preliti vodom( da pokrije) i dodati lovor i rajčicu
- kada počne kuhati smanjiti vatru i nastaviti kuhati oko 1,5 sat
- po potrebi dolijevati vodu
- dodati vino, vrganje i začine po potrebi i kuhati još dok vino ne ispari
Prilog:
sastojci:
- 600grama starog kruha
- 4 dcl mlijeka
- 4 jaja
- 2 crvena luka
- peršin, sol, papar
- kuhinjska krpa ili gaza
recept:
- stari kruh narezati na kockice i staviti u pečnicu da se posuši
- osušeni i ohlađeni kruh preliti s mlikekom i ostaviti par minuta da odstoji
- isjeckati luk na ulju ili maslacu
- kruhu dodati poprženi luk, izmućena jaja, peršin, sol i papar
- dobro izmješati rukom da se povešu sastojci
- kuhinjsku krpu ili gazu(paziti da je krpa ili gaza oprana samo sa vodom bez praška za veš i omekšivaća) namočiti i ocjediti
- raširiti gazu na radnu plohu i smjesu u obliku vajlka zamotajte u gazu. povezati gazu koncem
- staviti štrucu da se kuha u posoljenu vodu(voda mora kipiti)
- kuhati 25-30 min
- izvaditi štrucu, ocjediti, odmotati i rezati na šnite
Desert: fantazija od jaja
sastojci:
- 2 l mlijeka
- 12 jaja
- 200 grama oštrog brašna
- 250 grama šećera
- 200 grama šečera u prahu
- 2 kom vanili šečera
- lisnato tijesto
- šlag
recept:
- razvaljati lisnato tijesto na veličinu tepsije
- peći na masnom papiru dok ne porumeni
- u lonac staviti 1,5 l mlijeka, 250 grama šećera, vanilij šečer i stavitin da se zagrije i otopi šečer
- izmutiti žumanjke, u njih dodati preostalo mlijeko i brašno
- smjesu ulijevati u vruče mlijeko neprestano mješajući pjenjačom, kuhati na vatri dok se ne zgusne
- izraditi bjelanjke u snijeg i dodati šečer u prahu
- povezati bjelanjke s skuhanom smjesom pjenjačom ili špahtlom
- na dno tepsije staviti jednu koru lisnatog, preliti smjesom i poklopiti drugom korom lisnatog. lagano pritisnuti i staviti u hladnjak preko noći
- ohlađeno rezati na kocke i u krasiti šlagom