Večera za 5 na selu

Jesu li u kuhinji sposobnije žene ili muškarci? 'Ništa bez moje žene. Nema te emisije u kojoj bi je mijenjao'

Igor se osvrnuo na činjenicu da su najnagrađivaniji kuhari muškarci, ali smatra kako ipak to žene bolje rade

RTL.hr
12.11.2022 09:45

U selu Semeljci koje glasi kao jedno od najvećih poljoprivrednih područja, nedaleko od Đakova, svoj komadić pod suncem pronašao je Igor Gujaš zajedno sa svojom obitelji. Po zanimanju je stolar, ali zaposlen je kao domar u školi. S obzirom na to da je odmalena htio postati stolar, nije napustio taj zanata pa u slobodno vrijeme, osim što svira u poznatom tamburaškom bendu Slavonski dukati, izrađuje i namještaj po mjeri te radi po vrtu i voćnjaku. Ipak, kako je istaknuo, najdraže mu je provoditi vrijeme s obitelji kojima najčešće priređuje roštilj, čobanac i peku. U RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' prijavio se zbog upoznavanja novih ljudi, ali i osjećaja kuhanja pred kamerama.

Unatoč tome, u kući Gujaševih, glavni kuhar je Igorova supruga. "Ona je zadužena za sve stvari. Ja sam mala beba naspram nje. Slažem se da su žene spretnije u kuhinji. Ženu je lijepo vidjeti ovako, a i u kuhinji. Kažu da su najbolji svjetski kuhari muškarci, ali ja baš nisam za to. Ja sam zato da žena bude glavna u kuhinji. Ništa bez moje žene. Nema te emisije u kojoj bi je mijenjao", priznao je Igor koji je bio prepun riječi hvale o svojoj ženi.

S druge strane, Ivica je istaknuo kako 99,9 posto muškaraca nosi Michelinove zvjezdice. "Mislim da su žene isto jako dobre kuharice. Možda su spretnije i brže jer žena može raditi pet stvari odjednom. Ona može gledati televiziju, čitati novine, pričati s frendicom i paprikaš polako miješati te ga još malo poškakljati, a ja kad radim dvije stvari, već sam onu prvu zaboravio. Tu im dajem prednost, ali mi možemo kuhati. Da imam vremena, a pošto sam sam, ne da mi se. Vi kad imate nekoga, to je druga priča, ali kad sam sam, što ću ja sad sam sebe zadovoljavati. Odem u restoran, pojedem ili nešto kući na brzaka - flekice s kupusom i tako", misli Ivica.

"U, to je dobro", rekao je Josip na što se nadovezao Ivica rekavši u šali kako je to trebao pripremiti za glavno jelo.