Večera za 5 na selu

Josip osvojio četiri desetke: 'Svojim jelima i izvedbama uspio je dočarati Liku i ličke običaje'

U utorak navečer u 'Večeri za 5 na selu' domaćin je bio Josip Mudrovčić iz Gospića koji je kandidatima pripremio pravu ličku gozbu pa zaradio maksimalnih 40 bodova.

RTL.hr
28.06.2022 21:15

Simpatični Josip dočekao je goste u narodnoj nošnji, što je sve oduševilo. Super iznenađenje, izgledao je posebno", kazala je Jelena , a onda ih je domaćin ponudio ličkom pogačom i aperitivom. U Lici je običaj da se pogača jede prije nego što se jelo skuha", pojasnio je Robert .

Večera za 5 na selu (17).JPG

Potom se ekipa smjestila za stol, a Josip im je ponudio platu domaćih narezaka i police od krumpira. Domaći proizvodi uvijek dobro prolaze", pohvalila je Jelena, a Marijan je komentirao: Ponudio je klasični lički narezak i bilo je super."

Večera za 5 na selu (18).JPG

Za glavno jelo Josip je pripremio tradicionalno jelo tog kraja - ličke kobasice i suho meso, kiseli kupus te krumpir. Prva liga, to je naše klasično jelo - meso i kiseli kupus, tu nema greške", kazala je Jelena dok je Robert istaknuo: Sve je pogodio, ja sam odrastao na toj hrani, to je prava lička hrana."

Večera za 5 na selu (20).JPG

Gostima je bilo ukusno sve što im je domaćin ponudio pa su se za stolom našalili kako će im Josip kuhati i nakon emisije, a onda je stigao red na desert – štrudlu od sira s grožđicama Bila sam skeptička oko deserta, ali dobro mi je izgledao", iskreno je izjavila Jelena, a i Marijan je bio ugodno iznenađen: Mislim da je napravio pravu inovaciju s ovim desertom jer je estetski lijepo izgledala kocka štrudle, a i bilo je ukusno."

Večera za 5 na selu (5).JPG

Nakon ukusnih jela domaćin je kandidate iznenadio poklonima i ličkim nakurnjacima, a onda je gost Robert ujedno postao i gost iznenađenja pa je zabavio ekipu svojom izvedbom na harmonici.

Večera za 5 na selu (7).JPG

Danas je bila odlična atmosfera, svi smo se opustili i probili led", primijetio je Marijan koji je domaćina nagradio desetkom: Josip je odabrao jednostavna, klasična jela, ali izvedba je bila odlična i 100 posto sam zadovoljan!" A domaćina su desetkom nagradili još i Jelena, Ivana te Robert: Josip je sa svim svojim jelima i izvedbama uspio dočarati Liku i ličke običaje." Tako je ukupno zaradio 40 bodova te se pridružio Ivani na prvom mjestu.

Večera za 5 na selu (4).JPG

Sutra kuha Robert, a kako će proći njegova večera i što će ponuditi kandidatima – pogledajte u 'Večeri za 5 na selu' u srijedu od 20.15 sati na RTL-u!