Večera za 5 na selu

Josip tvrdi da ovo su najveće razlike između života u gradu i na selu! Slažete li se?

S jedne strane, život na selu u dječjoj dobi je fenomenalan dok s druge, u odrasloj dobi i nije tako idiličan, pogotovo za one koji nisu spremni svakodnevno raditi od jutra do mraka

RTL.hr
10.11.2022 15:45

Već šest godina Josip Vološen je ponosni Đakovčanin. On je suprug i otac dvoje djece koji radi u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje na inozemnim doplatku za djecu pa rijetko kad pronađe dovoljno vremena za hobije. Ako njega pitate, on je smirena i druželjubiva osoba što će se ponajviše vidjeti dok bude demonstrirao svoje kulinarske vještine. Inače, Josip navodno uvijek ima jasnu viziju što će pripremati tako da nikada nema panike dok on kuha. Njegovi okusni pupoljci dozvoljavaju mu uživanje u okusima svih kuhinja tako da bi se moglo reći kako on definitivno nije izbirljiv gost. Željan je zabave i novog iskustva zbog čega se i prijavio u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' jer već dugo priželjkuje sudjelovanje u popularnom kulinarskom showu.

"Odrastao sam na jednom selu, 30 kilometara od Đakova. Moja majka još uvijek tamo živi. Doselio sam se u Đakovo 2016. godine kada sam se oženio. Mogu vam reći da sam zadovoljan Đakovom kao gradom. Selo je pravo mjesto za odrastanje svakog djeteta", kazao je domaćin koji se prisjetio odrastanja na selu.

Slično mišljenje dijeli i posljednji ovotjedni domaćin Igor . "Djetinjstvo na selu - to vam je nešto prekrasno. To su vam šumarci, polja, livade, potoci pa budeš blatan pa se ispuriš u koprivama pa te izbodu ose i svašta nešto. Lijep doživljaj", priznao je.

Dok je pripremao glavno jelo, Josip je otkrio razliku između života na selu i onog u gradu. "Selo i kuća, kaže, traži slugu tako da kad si na selu stalno imaš nešto raditi. Svatko ima puno okućnice. Neki se bave poljoprivredom. Neki imaju domaće životinje tako da to sigurno pored posla koji čovjek radi iziskuje još i više vremena za cijelo to održavanje", tvrdi Vološen.

"Ljudi u gradu dođu s posla i onda ostane slobodno vrijeme samo za nas. To je možda najveća prednost grada što možeš malo više uživati u životu jer na selu uvijek ima nekih obveza. Opet, boljka je što nemaš ove domaće namirnice u gradu nego sve moraš kupiti. Živio sam na gradu i znam kako je, ali selo je selo", dodao je.

"Za mene je bolji život na selu. Ja sam navikla u selu i sve sam imala. Ne bih se nikad mijenjala za grad", istaknula je Marica Karavidović za kraj.