Večera za 5 na selu

Josip Vološen za RTL.hr otkrio na što će potrošiti glavnu nagradu pa dodao: 'Stiže nam prinova...'

Obitelj Vološen iz Đakova uskoro će biti bogatija za još jednog člana, stoga ih čekaju manji radovi na kući

RTL.hr
12.11.2022 08:00

Iz srca Đakova dolazi suprug, otac dvoje djece s trećim na putu i pravnik, 36-godišnji Josip Vološen koji je ujedno i najmlađi ovotjedni kandidat te pobjednik RTL-ovog kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' . S obzirom na to da je zaposleni obiteljski čovjek, iskreno je rekao kako i nema baš puno vremena za kuhanje. Josip sebe opisuje kao smirenu osobu s točno jasno vizijom što će kuhati jer smatra da tako nema mjesta panici u kuhinji. Idealan je kandidat jer nije izbirljiv, odnosno preferira sve kuhinje, ali omiljeno jelo mu je i dalje domaći grah. Vološen ističe kako mu je najveća mana u kuhanju to što ponekad presoli hranu, ali izgleda kako njegovi protukandidati nisu tako mislili jer su mu dodijelili najbolje ocjene.

Za RTL.hr se osvrnuo na činjenicu je li uopće očekivao pobjedu, osjećaje dok je kuhao pred kamerama, tko mu je favorit među... Isto tako, komentirao je na što će potrošiti glavnu nagradu, pohvale obitelji i reakcije prijatelja kada su ga vidjeli na televiziji te za kraj u šali je rekao hoće li ga supruga pustiti sad da kuha i radnim danima jer je pri predstavljanju rekao kako on pokazuje svoja kulinarska umijeća uglavnom vikendima.

Jeste li očekivali pobjedu?

Nisam se prijavio iz svoje znatiželje, već me je supruga nagovorila jer je rekla da znam kuhati. Rekao sam sebi: 'Hajde', ali mi pobjeda nije bila prioritet. U prvom mi je planu bilo druženje i upoznavanje novih ljudi. Mislio sam da će biti malo drugačija ekipa s nekom, recimo, meni bližom kuhinjom, mojim nekim svjetonazorima, ali opet je ispalo kako je.

Josip Vološen

Kakvi su vas osjećaji prožimali dok ste pripremali večeru pred kamerama?

Mislim da sam bio opušten. Nije da kuham svakodnevno nego vikendima kad preuzmem ženi kuhinju. Kolege i prijatelji su mi rekli da je bilo casual tako da sam dosta zadovoljan što sam sve dobro te uspješno odradio.

Čija vam je večera bila najbolja?

Ne mogu nijednu večeru izdvojiti kao posebnu, ali svaka je imala nešto što mi se svidjelo. Nijednu ne bih sad posebno izdvajao, ali na svakoj je bilo nešto fino, na nekoj manje fino te sam davao ocjene u skladu s tim.

Josip Vološen

S kim ste se najviše družili?

Mislim da smo se kao ekipa svi onako, podjednako dobro družili. Ni s kim nisam posebno sprijateljio, ali na večerama smo se svi dobro upotpunjavali i komunikacija je bila dobra. Ivica i Marica su se nešto više isticali u tim razgovorima , ali mislim da su svi napravili dobru atmosferu, da nismo bili šutljivi ili dosadni te da je bilo dinamično.

Osvojili ste i glavnu nagradu. Na što je planirate potrošiti?

Stiže nam prinova pa moramo sina preseliti iz spavaće u novu sobu tako da ćemo nagradu iskoristiti za opremanje njegove dječje sobe, točnije ormar, krevet i ostale potrebne stvari.

Josip Vološen

Što su vam rekli bližnji kada su vas ugledali na televiziji?

Iskreno, nikome nisam baš to govorio dok nije krenulo emitiranje pa su svi nekako bili dosta iznenađeni. Znaju da znam kuhati pa što se toga tiče, nisu se bojali i kažu da sam ispao dosta opušten te da sam se, manje više, dobro snašao pred kamerama.

Rekli ste kako uglavnom supruga kuha radnim danima, a vi vikendom. Hoće li vam sada supruga prepustiti kuhanje i radnim danima kada ste se ovako iskazali u showu?

Pretežno kuham vikendima jer supruga je trenutačno kod kuće zbog brige o malom djetetu pa ona kuha preko tjedna, ali vjerujem da će ona i dalje zadržati taj status, budući da je i njoj kuhinja dosta dobro ide.

Josip Vološen