Večera za 5 na selu

Josipa je 'život natjerao' da počne kuhati: njegova kći otkrila je tko bolje kuha - mama ili tata

Prema Josipovim riječima, supruga najčešće kuha radnim danima, dok on kuhinjom "caruje" uglavnom vikendima

RTL.hr
10.11.2022 12:00

Obiteljski čovjek, druželjubiva i smirena osoba željna novih prilika, tako bi sebe opisao pravnik Josip Vološen iz Đakova. Otvoreno je rekao da zbog načina života baš i ne nalazi previše vremena za hobije, ali uvijek stigne pripremiti kakvu deliciju u kuhinji. Zanimljivo je kako 36-godišnji Josip uvijek ima jasnu viziju što će pripremati pa tako ne ostavlja prostora panici. Ovaj vječni optimist istaknuo je kako nije izbirljiv, da voli sve kuhinje, ali kada je riječ o favoritima, grah mu je i dalje na prvom mjestu.

S obzirom na to da je od malih nogu gajio želju da postane kuhar, ne čudi da mu je jedina mana u kulinarstvu što ponekad pretjera s količinom soli. Za ovakve entuzijastične kuhare uvijek ima mjesta u RTL-ovom kulinarskom showu 'Večera za 5 na selu' , gdje se prijavio kako bi se zabavio i obogatio novim iskustvima i receptima.

"Počeo sam kuhati kad sam krenuo na fakultet, negdje 2005. godine. Živio sam kao podstanar u stanu i kad mi se nije dalo ići u menzu, morao sam nešto jesti. Ne možeš uvijek jesti suhomesnate proizvode i proizvode iz trgovine pa sam malo po malo - zavolio kuhinju. Imao sam ambiciju i prije upisa na fakultet da postanem kuhar, ali nažalost, nisam to upisao i život je otišao u drugom smjeru. Završio sam pravo, ni blizu s kuhinjom, ali ostala je prisutna ta volja i strast za kuhanjem", priznao je 36-godišnji Josip.

A da je sve stvar dogovora i kompromisa, još je jednom dokazao rekavši kako supruga češće kuha radnim danima, dok on na tu dužnost stupa vikendom. Ubrzo je uslijedila provjera kod njegove malene asistentice u kuhinji, kćeri Iris . Na pitanje kuha li bolje mama ili tata, preslatka Iris kao iz topa je ispalila: 'Mama!' uz osmijeh. Tata Josip mogao se samo složiti uz riječi: "Slažem se s tim. Djeca su iskrena. Djeca ne znaju lagati".

Ups! U kuhinji je došlo do male greške, ali srećom, ništa što Josip i Iris ne mogu popraviti. "Bjelanjke i žutanjke smo zamutili. Možemo ispraviti i sve ćemo ispraviti. Nije nikakva greška", tvrdi Josip, no onda se Iris uhvatila za glavu govoreći mu kako je jaje trebao razbiti žlicom.

"Ne možemo žlicom", objasnio joj je te se u nastavku, uz malu dozu premišljanja, osvrnuo na vlastitu spretnost u kuhinji. "Svakom se dogodi neka omaška, kao u ovom slučaju nama, ali dobro je jer smo u ranoj fazi tako da to možemo uvijek popraviti", zaključio je optimistično spretni Josip.