Mirjana se odlučila na dva predjela pa je nakon što jeposlužila meso s tiblice - tradicionalnu međimursku platu, pred goste donijela i toplo predjelo, juhu od bundeve poslužemnu u bundevi!
Bilo je savršeno. Poznajem takve stvari i bilo je jako lijepo pripremljeno", rekla je Jelena, a Jana dodala: Juha je bila fina. Baš onako nježnog okusa, jedino mi je falilo još par kapljica bučina ulja." Ivan je bio iznenađen što su poslužena dva predjela. Juha nije predjelo, bio bih zadovoljniji da je bilo jedno predjelo zato što je ovo bilo previše."
Kako je to izgledalo, pogledajte u videu, a ako vam se ova ideja svidjela, u nastavku donosimo i recept!
RECEPT:
1 buter tikva
1 krumpir srednje veličine
1 glavica luka
češnjak po želji
vrhnje za kuhanje
milleram
začin po izboru
Priprema:
Luk narežemo na kockice i dodamo na maslinovo ulje sa češnjakom dok ne postane staklenast.Tikvu ogulite, prerežite uzdužno na pola, uklonite sjemenke i narežite na kockice od oko 2 centimetra. Povrće dinstajte 10-ak minuta pa dolijte temeljac te dodajte krumpir narezan na kockice.
Kuhajte na laganoj vatri 30 minuta, odnosno dok ne primjetite da je povrće mekano. Potom posolite, popaprite, začinite po želji i dodajte curry. Uklonite lonac sa vatre, štapnim mikserom lagano usitnite povrće u gustu kremastu juhu pa dodajte malo vrhnja za kuhanje,milleram ili kiselo vrhnje koje prije nego što seumutiu juhu razmuti s malo vode.
Može se poslužiti preoečeni kruh uz juhu koji je narezan na male kockice!