PREDJELO
Sastojci:
500g čvaraka
6 kuhanih jaja
6 kiselih krastavaca
2 glavice luka
2 češnja bijelog luka
Senf
Majoneza
Mljevena paprika
Sol
Papar
Kruh francuz
Cherry rajčice
Domaći sir
Postupak:
U blender ili štapnim mikserom samljeti čvarke te dodati jaja, krastavce, luk i češnjak i nastaviti usitnjavati dok se ne dobije kompaktna smjesa. Zatim dodati ostatak namirnica po ukusu. Dobro ohladiti.
U pećnici zapeći francuz.
Poslužiti s domaćim sirom i cherry rajčicama.
GLAVNO JELO
Sastojci:
1 kg piletine
500g šampinjona
500ml vrhnja za kuhanje
Luk
Špek
Mlinci
Sir
Sol
Papar
Peršin
Zelena salata
Postupak:
Piletinu narezati na manje kockice i začiniti. Ispeć u tavici.
Dalje pržimo luk koji smo također usitnili, dodajemo malo špeka. Kada luk poprimi laganu zlatnu boju dodajemo šampinjone koje smo prethodno narezali na ploškice. Kad šampinjoni budu gotovi sve prelijemo vrhnjem za kuhanje, začinimo i ostavimo da se krčka nekoliko minuta.
Staviti vodu da zakipi, potopimo mlince i vrlo kratko ih ostavimo u zavreloj vodi, ocijedimo i izvadimo mlince iz vode.
U posudice redom slagati mlince, piletinu, umak od šampinjona, mlince, umak i na kraju sve prekrijemo sirom i zapečemo u pećnici otprilike 30min.
Serviramo u tim istim posudicama u kojima smo i pekli uz zelenu salatu.
DESERT
Sastojci:
9 jaja
Šećer
Lješnjaci
Oštro brašno
Glatko brašno
Prašak za pecivo
45 dkg smrznutih jagoda
Voda
2 pudinga od jagode
1 želatina
1 vanil šećer
Gustin
0,5l mlijeka
30 dkg margarina
Čokolada za kuhanje
Ulje
Postupak:
Za biskvit miksati bjelanjke, dodati šećer, i postepeno umješavati brašno, prašak za pecivo i lješnjake. Peći na 180 stupnjeva, 25 min.
Za crvenu kremu zakuhati vodu i šećer, dodati jagode i pustiti da prokuha. Raskašiti jagode da ne budu prekrupne. Prašak za puding i želatinu pomiješati s vodom te dodati u vruću kremu od jagoda. Kuhati dok se ne zgusne. Hladiti uz postepeno miješanje.
Za žutu kremu miksati žutanjke sa šećerom, vanili šećerom, gustinom i brašnom, dodati manji dio mlijeka a ostatak mlijeka zakuhati. U zakuhano mlijeko dodati prethodno napravljenu smjesu i kuhati dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodati izmiksani margarin.
Otopiti čokoladi i margarin kako bi se dobila čokoladna glazura.
Slažemo redom biskvit, crvena krema, žuta krema, čokoladna glazura, biskvit, crvena krema, žuta krema, čokoladna glazura te na kraju šlag i dekoracija.