Večera za 5

Kako kuhaju vampirice, dance zvijezde, pijanisti ili policijski inspektori? To možete doznati samo u...

Ususret 13. sezoni kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu', prisjetili smo se najzanimljivijih natjecatelja iz prošle sezone koje ćemo još dugo pamtiti, i to ne samo po nesvakidašnjim jelovnicima!

RTL.hr
15.03.2021 10:15

Na prvome mjestu svakako je Splićanka Olja , poznatija kao Olja Skandal zbog svog modnog brenda, a u novije vrijeme i kao - Splitska Vampirica. Bavi se slikarstvom i dizajnom odjeće i nakita, glumom i plesom, a sve te komponente najčešće ujedini u performansima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pa tako nisu ni gledatelje 'Večere za 5 na selu'. U showu je pokazala svoje razne osobnosti čime dočarava svoj pogled na svijet pa je tako utjelovila Japanku Olju Harajuku, Cajku Olju Ajfon, Splitsku Vampiricu, dr. Olju Einfalt i naposljetku samu sebe - dizajnericu Olju Einfalt Mihovilović.

Olja Einfalt

Bila sam u ulogama koje sam smatrala da će biti interesantne da predstave moje razmišljanje o društvu. Kroz jednu vrstu performansa ukazala sam na greške koje svi radimo", objasnila je Olja i nastavila: Želim pokazati mladim djevojkama da mogu biti drugačije, svoje i da to mogu pokazati bez da će biti osuđivane", rekla je umjetnica i priznala kako nema potrebu svidjeti se svima. Mislim da ljudi pozitivno reagiraju na mene, Splićani me poznaju. Nekome ću se svidjeti, nekome ne, što je isto normalno, ne možemo svi voljeti sve. Bitno da se čovjek dobro osjeća, da je zadovoljan s time što radi jer samo ako si zadovoljan, bit ćeš sretan i moći ćeš puno više dati drugim ljudima", zaključila je Olja na čijoj je večeri, među ostalim delicijama, batler Kiki gostima poslužio jezik, mozak i svježu krv!

Olja Einfalt

Riječanka Nikolina Ivošević, svima poznatija pod umjetničkim imenom Nikita , devedesetih je godina osvajala vrhove glazbenih ljestvica u Hrvatskoj, njezine hitove poput pjesama 'Papageno' i 'Kapučino u Kninu' mnogi i danas rado slušaju i pamte, a u showu 'Večera za 5 na selu' željela je promovirati vegansku prehranu.

Večera za 5 na selu

Pripremam deseti album koji će biti na engleskom jeziku, baš kao i deveti. Nakon toga počet ću skupljati najbolje pjesme za 'Best of Nikita' album", rekla je pjevačica koja je, osim u glazbi, poznata i po svom glumačkom angažmanu te radu u kazalištu. Uz to, bavi se tarotom i iscjeliteljstvom, obožava plesati, specijalnost joj je trbušni ples, te obožava kuhati, što je bio i jedan od razloga što se prijavila u 'Večeru za 5 na selu'.

Večera za 5 na selu

Jako volim životinje pa sam željela predstaviti takav način prehrane široj publici", rekla je Nikita koja je dominirala na svim večerama jer je bila najglasnija i imala najiskrenije komentare, a ostat će upamćena i po tome što je večeru najmlađe natjecateljice riječkog tjedna - ocijenila jedinicom! No kako je tjedan odmicao, ostali su se kandidati jednostavno pomirili s tim da im je Nikita 'ukrala show' i naposljetku se ekipa dobro zabavljala uz osebujnu pjevačicu i njezine šale.

Ivan Škreblin

U RTL-ovushowu 'Večera za 5 na selu' kuhao je i akademski glazbenik Ivan Škreblin koji je nakon gubitka posla odlučio svirati - na ulici!Vrlo rano sam počeo učiti svirati klavir i na kraju sam se posvetio profesionalnom sviranju, diplomirao i magistrirao umjetnost, disciplina klavir. Radio sam jedanaest godina kao pedagog, a onda sam ostao bez posla i odlučio probati svirati na ulici. Rekao sam ženi, ako uspijem dobro zaraditi prvi dan na ulici, nastavit ću svirati ondje. Tako je i bilo, kad sam prvi dan došao kući i prebrojio novac, žena mi je rekla da mogu nastaviti svirati na ulici", rekao je pijanist iz Samobora.

Večera za 5 na selu Ivan Škreblin

Osim što je vješt u sviranju klavira, Škreblin je pokazao i kako je uistinu poseban domaćin - goste je oduševio simpatičnim nastupom, iskrenim smijehom i još iskrenijim komentarima na jela, a pomalo ih je zbunjivao tijekom večere u svom domu zato što je stalno negdje nestajao! Ekipa za stolom prvo je ostala iznenađena, a potom su se svi dobro nasmijali toj situaciji.

Mile Perkov

Još je jedan jedan natjecatelj u showu pokazao svoj zanimljiv životni put. Naime, bivši policijski inspektor Mile Perkov iz Tribunja značku je zamijenio mikrofonom, a potom i kuhačom u 'Večeri za 5 na selu'.

Mile Perkov

Bavim se estradom, prije sam bio inspektor za narkotike. Po danu su pjevali meni, navečer ja njima da bi potom shvatio kako se više ne mogu dovoljno naspavati pa sam se uhvatio samo pjevanja", otkrio je Mile i nastavio: Dok sam radio na narkoticima, već sam se tada aktivno bavio glazbom, u smislu sviranja zabava i snimanja ploča - kako za klapu, tako i za bend. Jednom sam svirao na djevojačkoj zabavi i ta je cura bila toliko zadovoljna da me pozvala da joj sviram i na svadbi. Kad je svom budućem mužu rekla da je uzela mene, on je umro od smijeha i rekao: On me uhapsio dva, tri puta do sada", rekao je Mile koji je u emisiji pokazao i kako je izvrstan domaćin.

Večera za 5 na selu Davor Urh

Davor Urh glavni je zafrkant i omiljeno društvo na svim zabavama. Gledatelje je osvojio smislom za humor i spontanošću, baš kao i goste koji su došli kod njega na večeru u Čabar. Naime, već na samom predstavljanju, izjavio je: Mene svi znaju, ja sam celebrity!" stoga i ne čudi što je Davor nakon 'Superpara' postao i zvijezda 'Večere za 5 na selu'. I ne samo to, odnio je pobjedu u teškoj konkurenciji iskusnih ugostitelja s kojima se natjecao.

Davor Urh

Sretan sam zbog pobjede, pa naravno! Tina je moja podrška u svemu i reagirala je pozitivno na moj nastup. Djeca su s nama gledala emisiju i bilo je fora, smijuljili su se sa strane... Dobio sam samo pozitivne komentare od bližnjih", rekao je Davor i dodao kako zbog pobjede ne znači da je preuzeo glavnu riječ u kuhinji. Kod nas doma sve je po starom; malo kuham ja, malo Tina - tko stigne", priznao je.

Mladen Vidulin

U Istri je kuhao Mladen Vidulin , koji je devetoj sezoni showa 'Ljubav je na selu' tražio srodnu dušu, a s obzirom na to da živi sam u malome mjestu i nema stalno društvo, show 'Večera za 5 na selu' bila mu je sjajna prilika da se poveže s novim ljudima i zabavi s ekipom uz dobru hranu.Mladen iz Červara odnio je pobjedu u istarskom tjednu, ali i postao nova internetska zvijezda. Naime, nakon što su na društvenim mrežama osvanuli screenshotovi iz emisije u kojima se vide detalji iz njegova doma, poput tabletića na televizoru, postao je apsolutni hit na popularnoj stranici Slavorum .

Mladen Vidulin

Fotografiju je lajkalo više od sedam tisuća ljudi, a osim tabletića fanovi su primijetili još neke detalje. Što dulje gledaš u ovu fotografiju, to više stvari primjećuješ. Npr., posuda koju koristi u kuhanju zapravo je starinska posuda za mokrenje"; Toliko skrivenih slavenskih dragulja na ovoj fotografiji, obožavam je"; Ovo je poslijeratna kuhinjska garnitura koju su svi imali", samo su neki od komentara oduševljenih pratitelja.

A kakve ćemo nove zanimljive natjecatelje upoznati u 13. sezoni 'Večere za 5 na selu', pratite uskoro na RTL-u!