Večera za 5 na selu

Kako se tjedan bliži kraju, tako Igor snižava ocjene, a i Luciju je teško zadovoljiti

Četvrti dan kuhanja u 'Večeri za 5 na selu' kandidati su se družili u naselju Sveti Petar Čvrstec u sastavu Ogulina, gdje ih je ugostila Ivana.

RTL.hr
04.05.2023 21:30

Ivana je podrijetlom Slavonka pa je svojim gostima pripremala perkelt, glavno jelo na kojem je odrasla, a cijela večera sastojala se od predjela naziva Punjena srca, glavnog jela Slavonka u Lici i deserta Emino ružičasto iznenađenje. Cijela večera je prošla baš onako kako sam zamislila i potpuno sam zadovoljna svojom večerom", rekla je domaćica, no gosti su imali neke zamjerke. Predjelo im se najviše svidjelo izgledom, tjestenina u glavnom jelu svima je bila nedovoljno kuhana, a Luciji nije odgovarao ni umak dok se desert nije svidio Igoru tako da je domaćica osvojila 34 boda i završila na posljednjem mjestu.

Ivana Čavalić

Domaćica je vesela dočekala goste i ponudila ih je višnjevcem, orahovcem i lozovačom. Velika sam obožavateljica domaćih rakija", komentirala je Lucija, a Igor je probao lozovaču i rekao: Kao što kažu u pjesmi - grebe ko slama, svaka pohvala za onoga tko ju je pekao."

Ivana Čavalić

Za predjelo je Ivana poslužila punjene pogačice u obliku srca - jedno punjeno tunom i sirom, a drugo sirom i začinima i svima se svidjelo kako izgledaju. Okus je bio super i jako se dobro stopilo s umakom", rekao je Igor, no Lucija je bila kritičnija: Falilo je masnoće, to jelo mora biti masnije i mekanije da se lako trga, a jedva se rezalo nožem." Zdenki je bilo jako ukusno, baš kao i Zoranu koji je obećao domaćici da će doći jako gladan tako da je sve pojeo!

Ivana Čavalić

Domaćica je za glavno jelo pripremila piletinu u umaku s tjesteninom uz salatu. Zdenki je sve bilo fino osim tvrde tjestenine, a isto je komentirao i Igor. Neki dijelovi su bili sirovi tako da tjesteninu nisam pojeo do kraja", dodao je. Volim gušće umake tako da bih ga svakako zgusnula, okus je bio u redu, a slažem se da je tijesto bilo pretvrdo", rekla je Lucija dok je Zoranu sve bilo odlično.

Ivana Čavalić

Za desert je Ivana poslužila kolač s čokoladom, višnjama, kokosom i šlagom, a Lucija je rekla: Meni je to nešto što bih ja pripremila doma, onako nabrzinu svojoj djeci, a ne nešto što bih poslužila gostima u 'Večeri za 5 na selu', malo bih se više potrudila." Zdenki je okus bio fantastičan i osvježavajući, Igoru baš i nije sjelo, a Lucija je dodala kako je i okus nije oduševio. To bih nazvala početničko kuhanje, odnosno početnički desert", rekla je dok je Zoran rekao da će tražiti recept.

Ivana Čavalić

Ivanina kćerkica podijelila je gostima poklone, a potom je pročitala maminu pjesmu, što se svima jako svidjelo. Za svoju večeru Ivana je od Zorana dobila ocjenu deset zato što mu je sve bilo perfektno, Zdenka je sve bilo super osim tijesta pa je dala ocjenu devet, a najkritičniji su bili Lucija i Igor. Predjelo mi nije odgovaralo - idejom odlično, ali bilo mi je žilavo, glavno jelo nije po mom ukusu, a desert je bio u redu", rekla je Lucija koja je dala ocjenu osam, a Igor se odlučio za sedmicu uz komentar: Nije mi se svidjela kombinacija ribe i mesa općenito u večeri, tjestenina u glavnom jelu nije bila dovoljno kuhana i spoj okusa u desertu nije mi se svidio."

Ivana Čavalić

U završnici kuha simpatični Zoran, a čime on planira oduševiti svoje goste - ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'. Emisiju pratite i na PLAYU .