Večera za 5 na selu

Kakve veze imaju najhladnije godišnje doba i Tomislavovo kuhanje? 'Probao sam iz zabave pa...'

Prema Tomislavovim riječima, u njegovom kraju se zimi doista nema što raditi, a nije samo htio sjediti na kauču

RTL.hr
17.11.2022 15:45

Što se dogodi kada poduzetnog i veselog čovjeka, pomalo avanturističkog duha zatvorite u kuću za vrijeme duge i vrlo hladne zime u Gorskom kotaru, zna najbolje on sam - 33-godišnji Tomislav Mance iz Brod Moravica. Ovaj otac dvoje djece koje je dobio s partnericom Lorenom , tehničar je za elektrostrojarstvo, vlasnik kafića i iznajmljivač quadova. Svoje slobodno vrijeme ispunjava popravkom automobila ili vožnjom quadova, ali usred zime, kada su Gorani gotovo zatrpani nevjerojatnom količinom snijega, Tomislav je odlučio i kuhati.

S vremenom se, zbog želje za upoznavanjem ljudi i stvaranje iskustava, Tomislav prijavio u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' za koji je nadodao da bi bio izvrstan način za promociju vlastitog kraja za koji smatra da nije dovoljno zastupljen na malim ekranima. Kada vlada štednjakom, najčešće kuha mesna jela , a kada bi morao izdvojiti svoje omiljeno jelo, to bi bila kotlovina za koju tvrdi da je neizostavan dio svih seoskih događanja.

Ipak je ovdje riječ o samoukom kuharu koji najviše kuha zimi jer, kako kaže, nema se što raditi u njegovom kraju zimi.

"Kuhanje sam naučio sam, većinom zimi kada se kod nas ne može ništa drugo raditi tako da je došlo samo iz zabave. Da se ne sjedi na kauču, ajmo malo probati kulinarskih recepata", pojasnio je Tomislav svoje kuharske početke.