Večera za 5

Ružičasti bućkuriš nije impresionirao goste: Kandidati očekivali tradicionalniji jelovnik

Jelovnik Nikolinine večere sastoji se od predjela naziva Ružičasti bućkuriš, glavnog jela Kaotično i zeleno te deserta Narančasta prevara

RTL.hr
10.06.2019 22:08

Ovaj ćemo se tjedan u Večeri za 5 na selu" družiti s natjecateljima iz Splitsko-dalmatinske županije, a prva će svoj talent u kuhinji pokazati Nikolina Kevo iz naselja Radošići u općini Lećevica. Poslije nje snage će odmjeriti umirovljenica Jagoda Nikolić, domaćica Zrinka Mandir, umirovljenik Marin Marić Banje i konobarica Jelica Jurišić, a najbolji će osvojiti poklon-bon Prima namještaja od 5000 kuna. Oni manje uspješni dobit će utješne nagrade od 1000 kuna.

Pročitajte još
'Večera za 5 na selu' kod Nikoline Kevo

Nikolina će svoju večeru poslužiti na terasi u kući koju od milja zove vikendica, a njezin se jelovnik sastoji od predjela naziva Ružičasti bućkuriš, glavnog jela Kaotično i zeleno te deserta Narančasta prevara. Cijeli mi meni izgleda kaotično i zeleno, može biti dobro, a i loše - nemam pojma", komentirala je Jelica, a Zrinka je dodala: Možda neću ostati gladna, nego polugladna, a predjelo neću ni probati." A Marinu se nije svidjelo što Nikolina ne radi baš tradicionalnu večeru. U našem ambijentalnom stilu ne rabimo taj konjak", komentirao je.


'Osjetila sam taj prepoznatljivi miris koji ne volim...'

Image 3669709 (auto)

Uskoro su se gosti okupili u dvorištu, a domaćica ih je dočekala s aperitivom. Višnja mi je bila super, domaća prava", rekla je Jelica, a s njom su se složili ostali kandidati, koji su potom su počeli s predjelom. Osjetila sam taj prepoznatljivi miris koji ne volim, i to je bilo to", rekla je Zrinka i priznala domaćici da ona ne voli kozice, ali i da će zbog nje probati jednu žlicu. Okus je bio gori nego miris", rekla je potom, a Jelici nije baš odgovaralo vrhnje u juhi, kao ni glavno jelo! Očekivala sam mesni meni jer je snimanje na selu, a sad kozice u predjelu i glavnom jelu - to me malo razočaralo", rekla je, a Marinu se nije svidjela slijepljena tjestenina. Srećom, desert se svidio svima. Super je bio, ali ga nisam mogla pojesti jer sam puno pričala!" rekla je Jagoda.


Jagoda je dala najnižu ocjenu

Image 3669705 (auto)

Za kraj večere koja je protekla u vrlo opuštenoj atmosferi, svi su nazdravili, a potom je uslijedilo ocjenjivanje. Jelica se odlučila za ocjenu sedam jer je imala puno veća očekivanja - da će biti neki seoski đir i meso, a i ostala je više gladna nego sita. Marin se također odlučio za sedmicu jer mu je smetalo što se u predjelu i glavnom jelu ponavljaju isti sastojci, Zrinka je dala ocjenu devet jer je očekivala neki dalmatinski recept, a Jagoda je dala ocjenu šest - jer joj je bilo previše kozica. Ja sam se prejela, a za ostale kandidate nisam baš sigurna", komentirala je domaćica.

Hoće li gosti biti sretniji sutra kod Jagode te hoće li im ona pripremiti nešto tradicionalno - pogledajte od 21 sat na RTL-u u novoj epizodi kulinarskog showa Večera za 5 na selu".