predjelo: pašteta od čvaraka i pogačice sa sirom
sastojci:
domaći čvarci
kiseli krastavci
kuhano jaje
sol
papar
pogačice:
pola kg svježeg sira
pola kg margarina
pola kg brašna
sol
rajčica za dekoraciju
glavno jelo: pohana svinjetina u umaku s restanim krumpirom i zelena salata
svinjetina
bijelo vino
češnjak
peršin
krumpir
crveni luk
panceta
zelena salata
Pohane svinjske odreske stavimo u vatrostalnu posudu. Prelijemo umakom od bijelog vina, vode, peršina i češnjaka. Zamotamo folijom i u rol na 200 stupnjeva 30 minuta. Krumpir ogulimo, narežemo na kockice i stavimo kuhati 20 minuta. Crveni luk i pancetu propržimo na ulju i dodamo skuhani krumpir, sol, mješavinu začina, crvenu papriku i papar. Uz to poslužimo zelenu salatu i kruh.
desert: čokoladna torta sa šlagom i umakom od maline
sastojci za tortu:
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice glatkog brašna
3 žlice kakaa
1 dl ulja
1 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
0,5 l slatkog vrhnja
40 g crne čokolade
10 g bijela čokolada
Peče se 18 minuta na 220 stupnjeva. Topli biskvit prelije se sa slatkim vrhnjem, crnom i bijelom čokoladom (u vrhnju na vatri rastopimo čokoladu). Kada se torta ohladi, u dekoraciju idu sirup od maline i šlag.