Večera za 5 na selu

Kandidati o pretjerano masnoj slavonskoj hrani: 'Nećete uopće imati kolesterol, samo nemojte ići kod doktora'

Snježana je istaknula kako Slavonci ne mogu samo dobro pojesti, mogu dobro i popiti iako smatra da bi trebali smanjiti s masnoćom

RTL.hr
10.11.2022 21:00

Iz Osijeka, grada na Dravi, stiže vesela, društvena i zabavna domaćica Snježana Klobučar , koja kreće udarničkim radnim tempom već od ranog jutra. U maniri prave domaćice, čim se probudi, dan započinje kućanskim poslovima - kuhanjem, pranjem i peglanjem nakon čega na red dolaze obaveze s djecom. Kada sve to obavi, slijedi njezino slobodno vrijeme za druženje s unucima, a zatim šetnja sa psićem, dvogodišnjim jorkširskim terijerom.

Nije lako biti domaćica, supruga, majka i baka, ali to nije nikakav problem za ovu 54-godišnjakinju. "Imam već četvero unučadi, a živim s mužem, kćeri i zetom. Često čuvam unučad i jako sam vezana za njih, kao i oni za mene", dodala je.

S obzirom na to da svakodnevno kuha, Snježana je otkrila kako najradije priprema jela domaće kuhinje, u prvom redu juhe i razna mesa. Prema njezinim riječima, druženje i novi recepti glavni su "krivci" zbog kojih se prijavila u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' .

S obzirom da je Snježana pripremila obilnu količinu mesa za glavno jelo, postavlja se pitanje mogu li Slavonci dobro pojesti. "Slavonci mogu popiti i pojesti", složila se Snježana, koja smatra da imaju i viši prag tolerancije na masnoće i kolesterol jer je njihova tradicionalna prehrana bogata masnoćama. "S masnoćom možda pretjerujemo, ne znam. Mislim da bismo svi trebali smanjiti masnoće", dodala je.

Slično misli i Josip, koji je istaknuo da su Slavonci tolerantniji na kolesterol od ostatka države zato što, prema njegovim riječima, velikom konzumacijom mesnih prerađevina, bez obzira koliko ih unesu, još uvijek se dosta dobro drže tako da nimalo ne odskaču u odnosu na Dalmaciju, gdje se konzumira riba i morski plodovi.

"Nećete uopće imati kolesterol, samo nemojte ići kod doktora", tvrdi Ivica u šali, naravno, a s njim se složio i Igor. "Kad znaš da ga imaš, onda ti je loše. Ovako ne znaš da ga imaš i gotovo", dodao je Igor i zaključio da kad se dogodi moždani, nećeš biti svjestan.