Play ponuda
Play ponuda
Slavonski tjedan

Kandidati otkrili u čemu su Slavonci dobri: "Mi ovdje volimo uživati u jelu!"

Na Tihaninoj večeri pokrenuta je tema po čemu su Slavonci poznati i po čemu se razlikuju od ostatka Hrvatske.

Image
Press/ 10.7.2019. u 13:00
Play ponuda

Tihana je na svojoj večeri goste dočekala s aperitivom - domaćom slavonskom rakijom u tradicionalnim čokančićima. Proizvodnja domaće rakije uobičajena je u Slavoniji te se uvijek rado ispije jedna čašica rakijice kada se dođe u goste.

"Ispijanje rakije, pečenje rakije, priprema čobanca i fiša uobičajena je za Slavoniju", ističe Tihana, a Stjepan smatra da je osim toga za Slavoniju karakteristična priprema i konzumacija "teže hrane".

"Kad čovjek ujutro u 5 sati ide u polje, slabo bi se naradio da jede ribu, ovdje je teška hrana i sve na masti", objasnio je Stjepan koji drži da su mast i slanina nezaobilazne, ali i prepoznatljive u slavonskoj kuhinji.

Gabrijela i Jasna smatraju da su Slavonci pravi gurmani pa su jednostavno zaključile po čemu su posebni - "Mislimo da mi ovdje volimo uživati u jelu!"

Slavonski tjedan u showu 'Večera za 5 na selu' je u tijeku, a večeras kuha Stjepan. Što će pripremiti, pogledajte u 21 sat na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
kako je bilo nekad

Lorenta o starim božićnim običajima: 'Kad bi pao prvi mrak, baka ili mati bi pripremile fritule i suhu ribu'

Play ponuda

Više s weba