Tihana je na svojoj večeri goste dočekala s aperitivom - domaćom slavonskom rakijom u tradicionalnim čokančićima. Proizvodnja domaće rakije uobičajena je u Slavoniji te se uvijek rado ispije jedna čašica rakijice kada se dođe u goste.
"Ispijanje rakije, pečenje rakije, priprema čobanca i fiša uobičajena je za Slavoniju", ističe Tihana, a Stjepan smatra da je osim toga za Slavoniju karakteristična priprema i konzumacija "teže hrane".
"Kad čovjek ujutro u 5 sati ideu polje, slabo bi se naradio da jede ribu, ovdje je teška hrana i sve na masti", objasnio je Stjepan koji drži da sumast i slanina nezaobilazne, ali i prepoznatljiveu slavonskoj kuhinji.
Gabrijela i Jasna smatraju da su Slavonci pravi gurmani pa su jednostavno zaključile po čemu su posebni -"Mislimo da mi ovdje volimo uživati u jelu!"
Slavonski tjedan u showu 'Večera za 5 na selu' je u tijeku, a večeras kuha Stjepan. Što će pripremiti, pogledajte u 21 sat na RTL-u!