sastojci za predjelo:
svježi kravlji sir
kukuruzno brašno
jaja
zelena salata
acceto balsamico
šećer
crno vino
kiselo vrhnje
Sir se panira u klasičnom pohu i preprži dok ne dobije boju. Salata se malo začini i sir se posluži na njoj.
sastojci za glavno jelo:
svinjski but
šunka
sir
začini
krumpir
ajvar
rajčica
špek
krastavci
bijelo vino
šampinjoni
Svinjski but - odreske napuniti sirom, šunkom i kiselim krastavcima te pohati na pariški.
Prilog: pole krumpira marinirane smješavinom začina, crvenom paprikom, sol i papar.
Umak: na svinjskoj masti razmutiti malo brašna, zatim zaliti vodom te ukuhati 2 komadića špeka, žlicu rajčice, 2-3 žlice ajvara, sol, papar, feferon, limunov sok, lovorov list, malo bijelog vina, šampinjone te žlicu kiselog vrhnja.
sastojci za desert:
200 g keksi Petit Beurre
5 žlica smeđeg šećera
6 žlica bijelog šećera
120 g maslaca
500 g svježeg sira
1 limunov sok
2 jaja
2 vanilin šećera
2 kisela vrhnja
Sameljite ili nadrobite kekse i izmiješajte ih sa smeđim šećerom i prethodno otopljenim maslacem. Stavite smjesu u kalup i utisnite da svagdje bude jednako raspoređeno, nemojte utisnuti prejako! Stavite peći točno 4 minute.
Dok se to peče, pripremite si žutu kremu: izmiksajte svježi sir, limunov sok, jaja te običan i vanilin šećer.
Izvadite kekse i pećnicu smanjite na 170 stupnjeva. Žutu kremu prelijte odmah preko vrućih keksi i vratite odmah u pećnicu da se peče točno 20 minuta. Ako vam je teže razmazati, možete kalup primiti u ruke i protresti lijevo desno da se krema sama rasporedi.
Pripremite si bijelu kremu, izmiksajte kiselo vrhnje, običan i vanilin šećer.
Kadse žuta krema ispekla, ugasite pećnicu, preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu. Torta mora stajati 4 do 5 sati u hladnjaku prije konzumiranja.