sastojci za predjelo: hobotnica, čičvarda (slanutak), kapula, paprika, češnjak, peršin, sol, maslinovo ulje, sok od limuna, papar
Hobotnica se kuha sat i pol vremena, a kad se ohladi, nareže na kolutiće.
Čičvarda (slanutak) - iz konzerve.
U zdjeli pomiješate hobotnicu, čičvardu, krupnije rezanu kapulu, papriku, malo češnjaka, peršin, dodate sol, papar, maslinovo ulje i sok od limuna. Staviti na hlađenje.
sastojci za glavno jelo: brancin, maslinovo ulje, sol, papar, mrkva, čepnjak, pelati, kapula, paprika
S fileta brancina uklone se preostale kosti i poprže na malo maslinova ulja na tavi. Skuha se palenta.
šalša: poprži se kapula, malo mrkve, malo paprike, malo češnjaka, dodaju se pelati i kad prokuha, može se izmiksati.
Povrće se začini i lagano zapeče u pećnici.
sorbet od limuna: u blender staviti led, sladoled od limuna, malo pjenušca, malo votke i dobro smiksati. Uliti u visoke čaše i poslužiti.