Play ponuda
Play ponuda
PLEMENIT ČIN

Kao da je znao! Božo je dobrovoljni darivatelj krvi, baš kao i najdraži mu član ekipe, 18-godišnji Maro

Riječ je o krajnje plemenitom potezu koji dobrovoljni darivatelje krvi ne stoji gotovo ništa, a nekome može spasiti život, a upravo su to Božo i Maro prepoznali

RTL.hr/ 28.10.2022. u 13:30
Play ponuda

Veseo, iskren i društven zaštitar dolazi iz Daruvara. Njegovo ime je Božo Mikelčić i iako je po zanimanju stolar, očito se nije pronašao u toj profesiji jer danas zaštitari i uživa u kuhanju. Zato je pravo mjesto za njega RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' gdje se prijavio zbog ljubavi prema toj vještini, novih iskustava i druženja. Ne pravi nikakve razlike među jelima kada je u pitanju kuhanje, ali najčešće ga se može naći s kuhačom u raznim vrstama variva. Inače, 58-godišnji Božo drži do tradicije i ne bi nijednu kuhinju zamijenio onom domaćom, osim ako je netko naložio vatru i pozvao ga na njegovo najdraže jelo - roštilj.

Preveliku brzinu pri pripremi jela izdvojio je kao svoju manu, ali vrlinom smatra svoje veselje koje ne jenjava prilikom kuhanja. Osebujni Božo svojim dosjetljivim i duhovitim komentarima rado unosi dašak raspoloženja u ekipi ovotjednog izdanja showa. Isto je probao napraviti svojom večerom i atmosferom.

Prilikom pripreme jela, gotovo je nemoguće bilo primijetiti bijelu majicu koju je Božo odjenuo za kuhanje na kojom je velikim slovima pisalo "Krv nije H20" zbog čega se odmah može pretpostaviti kako je on dobrovoljni darivatelj krvi. Otkrio je kako je nekada rado darivao krv, "ali kako sad starim, onda više tako i ne idem".

Na pitanje TV ekipe u njegovoj kuhinji koju je zanimalo koliko je puta Mikelčić dao krv, uz prijedlog: "Sigurno milijun puta", kao iz topa je odgovorio: "Ma nije milijun puta nego svojih 15, 20".

Zanimljivo je kako je zaštitar iz Daruvara izdvojio 18-godišnjeg Maru Hegediša kao najdražeg člana ekipa. I sam Maro je objasnio kako je i on dobrovoljni darivatelj krvi. Očito se prepoznaju dečki koji nesebično ustupe malo manje od pola litre svoje kriv potrebitima svakih nekoliko mjeseci.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
večera za 5 na selu

Spektakl za kraj! DJ Baki osvojio 40 bodova, pobijedio pa kroz suze priznao: 'Tko bi očekivao pobjedu pored ovakve ekipe?'

Play ponuda

Više s weba