Klaudija Pajković u ovotjednu ekipu 'Večere za 5 na selu' uletjela je zadnji čas - jer je Sandra, koja je trebala kuhati večeras, morala odustati od emisije iz privatnih razloga. Hotelijersko-turistička djelatnica dolazi iz Žminja, a gostima je odlučila servirati pravu istarsku večeru. Kuhat će u čast svoje majke i bake, koje su je naučile svemu što zna u kuhinji.
Iako je Klaudija po zanimanju hotelijersko-turistička djelatnica, trenutačno radi u tvornici koja proizvodi kablove za avione, liftove i slično. "Dolazim iz jednog malog mjesta u Istri koje se zove Svetvinčenat. Trenutno živim u Žminju, a razlog tome je što sam nedavno postala baka. Preselila sam se zbog unuke i da budem svima više na ispomoći. Unučica ima pet godina, a ja 51, jako sam sretna što je došla na ovaj svijet i želim provoditi što više vremena s njom", kaže 51-godišnjakinja i nastavlja: "Kreativna sam i vesela osoba iako mi malo više treba da se opustim. Prije svega volim raditi s cvijećem, aranžirati cvijeće, crtati... U kreativnom smislu najviše pravim ikebane za novu godinu ili za svadbe aranžmane, bukete...", ispričala je Klaudija. Obožava tradicionalnu hranu, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila se jer je, kako kaže, shvatila da može sve!
Gostima je Klaudija odlučila ponuditi Svega po malo za predjelo, Jušto u podne za glavno jelo te Starinsku maminu tortu za desert. Pripravu večere započela je s predjelom, a potom nastavila s 'Jušto u podne'. Tijekom pripreme glavnog jela, Klaudija je ispričala zašto se odlučila na taj naziv jela. Jušto u podne - to bi bilo, mi smo uvijek, moja familija, kako su roditelji radili, jeli smo samo nedjeljom svi zajedno. I to je bilo u podne! I zato sam ja svoje jelo nazvala Jušto u podne. Bio je to uvijek kupus i šugo od kokoše ili junetine i pašta, fuži", ispričala je Klaudija.
'Večeru za 5 na selu' ne propustite svakim radnim danom od 20.15 sati na RTL-u.