Večera za 5

Kod Kristijana se dobro jede: Isprobajte njegove 'bombastične' recepte i zagarantirano nećete ostati gladni!

Veseli domaćin Kristijan Lovreković svojim je gostima ponudio hladnu salatu s tjesteninom i piletinom, koja je bila ukusna, ali zastina. Za glavno jelo napravio je, tzv. 'cigansko pečenje', a za desert kombinaciju keksa, karamele i banane!

RTL.hr
20.05.2021 12:30

Predjelo: Salata s tjesteninom i piletinom

Sastojci:

300 g kuhane piletine

150 g mrkve

150 g graška

150 g kukuruza iz limenke

100 g gorgonzole ili nekog drugog sira

150 g makarona

1 žlica senfa

400 ml kiselog vrhnja

sol

Priprema:

Kuhanu piletinu narežite na kockice. Mrkvu također narežite na kockicepa je zajedno s graškom skuhajte u blago posoljenoj vodi. Piletini dodajte ocijeđeno i ohlađeno kuhano povrće, kukuruz, natrganu gorgonzolu te kuhanu i ohlađenu tjesteninu. Senf, vrhnje i malo soli pomiješajte pa prelijte preko salate od piletine i tjestenine.


Glavno jelo: Ciganski odrezak s ječmenom kašom

Večera za 5 na selu

Sastojci:

800 g telećih odrezaka

200 g ječmene kaše

100 g luka

100 g hamburger špeka

150 g kranjskih kobasica

60 g kiselih krastavaca

1 žlica domaća svinjska mast

2 žlice ajvara

2 žlice oštrog brašna

sol

papar

začini po želji

Priprema:

Na početku pripremite prilog. U litri vruće vode otopite povrtne temeljce, dodajte ječmenu kašu i kuhajte na laganoj vatri. Odreske potucite, pospite Vegetom s obje strane. Meso s jedne strane pobrašnite, a potom ih s pobrašnjene strane stavite na vrelu mast. Kad je dobilo lijepu, zlatnu boju meso okrenite, popecite i s druge strane, a zatim izvadite iz tave. Na isto ulje stavite nasjeckani luk, zatim sitno narezani hamburger i kobasice narezane na trakice. Zajedno dobro popecite, dodajte kisele krastavce narezane na rezance, podlijte s malo vode i kratko prokuhajte. Vratite meso i pirjajte dok ne omekša. Dodajte ajvar, popaprite, malo posolite, dodajte dimljenu crvenu papriku, promiješajte i kratko pirjajte.


Desert: Desert u čaši s Dulce de Leche namazom

Večera za 5 na selu

Sastojci:

250 g keksa

450 g Dulce de Leche karamel namaz

3 banane

200 ml slatkog vrhnja

malo naribane čokolade za kuhanje

Priprema:

Izmrvite kekse i narežite banane na tanke ploške. Izmiksajte slatko vrhnje u šlag, ali pazite da ga ne miksate predugo, dovoljno je da se tek lagano stvrdne. Naribajte čokoladu za kuhanje, nju ćete koristiti na kraju za posipavanje slatkog vrhnja. Slažite sastojke u čašice ili staklenke ovim redoslijedom: 2 žličice mrvljenih keksa 2-3 žličice karamel namaza, otprilike 8 ploškica banane, 3-4 žličice slatkog tučenog vrhnja i malonaribane čokolade. Ohladiti prije posluživanja.

Večera za 5 na selu