Domaćica sinoćnje 'Večere za 5 na selu' otkrila je kako je za nju savršeni komad mesa za pašticadu juneći but. To su komentirali i ostali kandidati, a njihove savjete možete pogledati u videu! U nastavku donosimo Marinin recept za pašticadu:
75 dag goveđeg buta (ili junetina, frikando)
Nekoliko klinčića
4 češnja češnjaka
Suha slanina
Kvasina
75 dag luka
10 dag masti
Korijen celera
Sol i papar
Muškatni oraščić
čaše prošeka ili crnog vina
1 žlica koncentrata od rajčice
Domaći pekmez od šljiva
Dobro oprati meso i špikovati s nekoliko klinčića, češnjakom i suhom slaninom. Potopiti u kvasinu i pustiti da odstoji preko noći.
Narežite luk, mast, korijen celera, malo soli, papra i naribani muškatni oraščić – staviti zajedno sa mesom da se dobro poprži dok meso ne ostane bez soka. Zatim zalijte s prošekom u kojem ste rastopili žlicu koncentrata rajčice. Podliti i nastaviti kuhati dok meso ne omekša.