Večera za 5 na selu

Kritični gosti Nenadu dali niske ocjene: 'Mislim da se nije dovoljno potrudio i da je olako shvatio ovu...

U četvrtak navečer u showu 'Večera za 5 na selu' domaćin je bio Nenad Prodanić iz Vukovara koji je svojim gostima pripremio talijanske specijalitete, a oni su očekivali tradicionalne slavonske.

RTL.hr
25.11.2021 21:14

Nenad je dugi niz godina živio u Italiji te mu se ondje posebno dopala njihova kuhinja, zbog toga je svojim gostima odlučio pripremiti nešto laganija talijanska jela kako bi se malo odmorili od mesa i kulena, no to se nije svima svidjelo.

Večera za 5 na selu, Nenad Prodanić

Nakon osvježavajućeg aperitiva domaćin je servirao tjesteninu u umaku od brokule za predjelo: Prejednostavno", komentirao je Igor , a Marina je bila nešto detaljnija: Kupio je lošu tjesteninu, prekuhao ju je i stavio brokulu, ali nije bilo umaka." Za razliku od njih Loreni je okus jela bio zanimljiv, ali nedostajalo joj je začina u jelu.

Večera za 5 na selu, Nenad Prodanić

Za glavno jelo Nenad je pripremio bakalar s palentom i salatom, a svi su se složili da je trebao poslužiti njihovu riječnu ribu ili neku poznatu jadransku ribu. Bakalar mi se nije uklopio u Slavoniju i Srijem, očekivao sam neku riječnu ribu. Mislim da se nije dovoljno potrudio i da je olako shvatio ovu večeru ", kazao je Igor, a Lorena je komentirala: Izgledalo je jednostavno, bilo je boja, ali mogao se malo više potruditi." Bakalar se najmanje svidio Mariju koji smatra da je to hrana za mačke".

Večera za 5 na selu, Nenad Prodanić

Za desert Nenad je ponudio tiramisu, a gosti su i na tu talijansku slasticu imali primjedbe: Desert mi je izgledao kao čobanac", rekao je Mario dok se Loreni svidio: To je kolač koji baš volim i Nenad ga je odlično napravio, baš mi se svidio i to mi je najbolji dio večere!"

Večera za 5 na selu, Nenad Prodanić

Nakon originalnih poklona domaćin je za iznenađenje goste učio plesati latino-američki ples bachatu, a onda su krenule ocjene, pohvale i kritike.

Večera za 5 na selu, Nenad Prodanić

Predjelo preglomazno, prejednostavno, glavno jelo - ne volim bakalar, ne volim palentu, a desert mi je bio dobar, samo da je bio malo slađi", komentirao je Mario koji mu je dao ocjenu 6 dok mu je Marina dala najnižu ocjenu: Moja ocjena je petica. Nenad je tražio jedinicu, a ja sam mu dala peticu. Večera mi nije baš bila 'Večera za 5', nije mi djelovalo svečano, nego jednostavno."

Večera za 5 na selu, Nenad Prodanić

Igor mu je dao ocjenu 6 jer smatra da se nije dovoljno potrudio, a Lorena mu je dala najvišu ocjenu 8 zbog odličnog tiramisua. Tako je Nenad, koji je svima dosad dao desetke, zaradio samo 25 bodova te se trenutačno nalazi na posljednjem mjestu.

Večera za 5 na selu, Nenad Prodanić

Sutra kuha Marina, a što će ona pripremiti i tko će biti pobjednik vukovarskog tjedna – pogledajte u finalnoj epizodi u petak u 20.15 sati na RTL-u!