Večera za 5 na selu

Kušajte fenomenalne recepte simpatične Petre: Kreativna Goranka napravila je prave gastro bombe

Ovotjedna kandidatkinja RTL-ova kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu', 28-godišnja Petra Katalinić, oduševila je svoje goste predjelom 'Ravno iz šume' nakon kojeg je uslijedilo glavno jelo 'Brdarska bržolica'. Za kraj je poslužila desert 'Mamin štrudel' koji je oduševio sva četiri Petrina gosta

RTL.hr
19.11.2022 13:00

Predjelo

Domaći rezanci s vrganjima (Ravno iz šume)

Recepti - Petra Katalinić

Sastojci:

Prvo predjelo, za tjesteninu:

-brašno

-svinjska mast

-jaja

-sol

Umak: luk, mrkva, vrganji, maslac, majčina dušica, sol, papar, špek

Brašno prosijemo, dodamo jaja i vilicom pomalo miješamo smjesu, dodamo mast i krenemo mijesiti rukama. Kada smo dobili čvrsto, homogeno tijesto, pustimo ga da odmori 20 minuta na sobnoj temperaturi. Razvaljamo tijesto i izrežemo rezance. Stavimo ih kuhati u kipuću vodu

Umak

Prodinstamo luk i mrkvu. U posebnoj tavi na maslacu popržimo vrganje do zlatno žute boje. Dodamo vrganje u dinstani luk, zalijemo vodom, pustimo da prokuha 10 minuta, dodamo vrhnje, začine i preprženi špek

Vrijeme izrade: 20-30 minuta (bez izrade tjestenine)

Glavno jelo

Brdarska bržolica/rolada od kumpira (S pramajkinog šparheta)

Recepti - Petra Katalinić

Glavno jelo:

-juneći šnicli

-češnjak

-koncentrat rajčice

-papar

-sol

Prilog:

-krumpir

-maslac

-jaja

-brašno

-krušne mrvice

Šnicle dobro istučemo, posolimo, uvaljamo u brašno i popržimo na ulju. Dodamo nasjeckani češnjak, zalijemo vodom i kuhamo na manjoj vatri još 2 sata i 15 minuta, a pred kraj dodamo koncentrat rajčice.

Vrijeme izrade: 15 minuta (+ samostalno kuhanje uz podlijevanje otprilike dva sata)

Prilog:

Skuhamo krumpire, izradimo pire s maslacom, dodamo jaja, umijesimo tijesto koje izvaljamo, zarolamo u krpu i stavimo kuhati. Kada se skuha, premažemo ga krušnim mrvicama poprženima na maslacu, ostavimo da se malo ohladi.

Vrijeme izrade: 30 minuta (+ 20 minuta kuhanja krumpira)

Desert

Štrudla od borovnica (Mamin štrudel) + Domaći kruh

Recepti - Petra Katalinić

Desert, za tijesto:

-brašno

-voda

-ulje

-ocat

Nadjev:

-borovnice

-vrhnje za kuhanje

-jaja

-krušne mrvice

-šećer

Zamijesimo tijesto od brašna, ulja, vode i octa. Pustimo ga da odmori dva sata (dan ranije zamijesimo drugo da ga odmah upotrijebimo).

Razvučemo tijesto, napunimo smjesom od borovnica, šećera, krušnih mrvica, jaja i vrhnja, zarolamo i stavimo peći 40 minuta

Vrijeme izrade: 20 minuta + pečenje 40 minuta

Recepti - Petra Katalinić