PREDJELO: POKRITO Z POPLUNOM
Sastojci:
1 poriluk
1 crvena paprika
15 g sira trapista
15 g svježih gljiva
1 žlica domaće masti
1 žumanjak
PRVKO TIJESTO
150 g glatkog brašna
150 g oštrog brašna
Upravo se čita
Upravo se čita
1/2 žličice soli
200 g margarina
1-2 žličice kiselog vrhnja
POSTUPAK:
Na masti dinstati poriluk. Kad malo omekša, dodati papriku i dinstati dok ne malo ne omekša te staviti meso, začine i soli i biber po potrebi. Tijesto razvaljati i staviti hladni nadjev i sir na kockice te zarolati.
Složiti u posudu za pečenje 12 muffina, staviti peći i na kraju premazati žumanjcima.
GLAVNO JELO DIVLJE NA GRUNTOVEČKI
Sastojci:
1 kg šnicli od jelena
300 g ukiseljenih gljiva
1 šaka suhih šljiva
1 šaka brusnica
1 glavica luka
1 juha od gljiva
POSTUPAK:
Šnicle popržiti na masti u tavi te ih staviti u protvan u rol da se dinstaju. Zatvoren protvan podlijevati s pola litre vode ili temeljcem. Luk dinstati na masnoći od šnicli, dodati 1 dcl crnog vina te staviti gljive, brusnice i šljive. Zaliti s 3 dcl vode i pustiti da se dinsta oko sat vremena. Nakon sata izvadimo šnicle, stavljamo ih na tavu s juhom od gljiva i začinima.
PRILOG:
250 g kruha narežemo na kockice, zalijemo s 2 dcl mlijeka i dodamo malo domaćeg špeka narezanog na kockice, 1 jaje, začine te sol i papar. Zamijesimo i napravimo kuglice i kuhamo u slanoj vodi 20-ak minuta.
DESERT: SAD JE V ČAŠI
Sastojci:
3 bjelanjka
3 žlice brašna
3 žlice šećera
2 žlice strugane čokolade
1 žumanjak
2 dcl šlaga
KREMA:
2 žumanjka
6 žlica šećera
1 puding od vanilije
1 gustin
2 dcl mlijeka
120 g margarina
PRELJEV:
200 g miješanog voća
100 g šećera
50 ml vode
50 g gustina
50 g margarina