Play ponuda
Play ponuda
Današnja domaćica

Lidija se često predstavlja kao Regica iz Gruntovčana: Temperamentna sam, oštra i radišna, prava seoska žena!

U podravskoj 'Večeri za 5 na selu' danas kuha 57-godišnja Lidija Dombaj iz mjesta Sigetec pokraj Koprivnice koja jako drži do tradicije svog kraja.

Image
Foto: RTL
RTL.hr/ 17.5.2022. u 17:45
Play ponuda

Domaćica Lidija za sebe kaže da je tradicionalna, vrijedna i vesela osoba, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila se zbog druženja i promocije svog mjesta. „Svi govore – selo je selo, ali ja ću pokazati da se na selu ljepše živi nego u gradu“, ističe Lidija koja je najponosnija na svoje sudjelovanje u lokalnoj udruzi kroz koju njeguju starinske običaje, a jedna od najpoznatijih manifestacija u njezinom selu svakako je Gruntovčanijada jer se upravo u selu Sigetec odvijala radnja te poznate serije.

Image
Foto:
Image

„Tada pozovemo sva okolna sela, a ima ih 25 do 30, pa složimo igrokaz Gruntovčana, organiziramo druženje, večeru, muziku i pokažemo kako se uživa u selu“, otkriva Lidija koja je ondje zadužena i za pripremu tradicionalne zakuske: „Kad u selu imamo Gruntovčanijadu, zna biti i do 300 ljudi pa za njih kuhamo domaća jela.“ Osim toga, Lidija je i vrsna glumica pa često u nastupima glumi Regicu, koja je njezin omiljeni lik s kojim dijeli i poneke sličnosti: „Ona je temperamentna, oštra, a takva sam i ja. Podravske žene su jako radišne, mi ne znamo bez posla i držimo tri ugla kuće.“

Image
Foto:
Image

Lidija se sa suprugom bavi poljoprivredom i uzgojem cvijeća te na, kako kaže, gruntu provodi cijele dane. „Od djetinjstva nisam nigdje išla, tu sam završila školu da se bavim poljoprivredom i rekla bih da sam prava seoska žena! Moj suprug kaže da sam eksplozivna osoba, organizirana, a on nije takav, on je malo smireniji i dvije suprotne strane se podudaraju“, priznaje Lidija koja će danas svoje goste dočekati odjevena kao Regica, a pripremit će im i pravu podravsku večeru.

Image
Foto:
Image

Kako će gosti prihvatiti Lidijin igrokaz i ocijeniti tradicionalna jela – pogledajte u 'Večeri za 5 na selu' od 20.15 sati na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
TADA SU BLISKIJI

Ismet i Azelma prisjetili se početaka zajedničkog života: 'Najviše volim kad nemam novca'

Play ponuda

Više s weba