Večera za 5 na selu

Luka neugodno iznenađen Marininom pobjedom: 'Totalna blamaža i razočaravajuće - jednostavno tragedija!'

U ovom tjednu u 'Večeri za 5 na selu' predstavili su se kuhari amateri iz Splita i okolice, a u završnici je domaćin bio Jerko, koji je kandidate ugostio u naselju Hrvace.

RTL.hr
07.10.2022 21:21

Jerko je gostima poslužio predjelo naziva Suho jelo Podastrana, glavno jelo Nešto vruće iz Cetinske krajine i desert Slatki okusi našeg imanja. Ivana Ćulum i Luka nisu imali nikakve zamjerke za večeru i domaćinovo ponašanje, hrana im je bila odlična, pa su Jerku dali najveće ocjene. Ivana Kurtović je gledala cjelokupni dojam pa je rekla: Hrana je bila odlična, ali domaćin je bio malo neugodan", a Marina je dala peticu i sve detaljno obrazložila: Sasvim realna ocjena, ne bih htjela biti bezobrazna, ali mogla sam dati i manje. Osobi koja je domaćin ne priliči da bude u alkoholiziranom stanju tako da se drže predavanja. Trebalo bi biti malo svečaniji na toj večeri, malo opušteniji, a ne da se osjećam vrlo neugodno." Naposljetku je Jerko osvojio 33 boda i završio na četvrtome mjestu, a Marina je proglašena pobjednicom!

Jerko Odžak

Domaćin Jerko dočekao je goste dobro raspoložen i ponudio ih aperitivom, koji je svima obilno točio. Moj je prvi dojam o njemu da je malo bio alkoholiziran, što mislim da nije u redu", rekla je Marina koja mu je usput spomenula da malo popije i vode. Ivana K. je komentirala kako Marina stalno prigovara pa je tako sad rekla da bi u orahovac stavila malo manje šećera da bi Luka zaključio: Marina jednostavno kalkulira da dobije prvu nagradu."

Jerko Odžak

Tople uštipke i hladnu platu Jerko je poslužio za predjelo, a Marina je komentirala kako joj se nije svidjelo domaćinovo uvodno 'predavanje'. Okusom je bilo savršeno", rekla je Ivana K., a Luki je možda malo falilo francuske salate. Od cijelog predjela najviše mi se svidio sir, bio je jako ukusan", rekla je je Ivana Ć., a Marina dodala: Pojela sam iz pristojnosti pola uštipka, a pola sam dala mačkama." Luka je samo komentirao kako ga je Marina baš razočarala.

Jerko Odžak

Nakon ukusnog predjela domaćin je poslužio teletinu ispod peke. Bilo je izvrsno! Stvarno je bilo meko meso, bilo je i umaka, za 15! Najbolje glavno jelo dosad" rekao je Luka, a domaćina je pohvalila i Ivana K.: Avion! Meso se topilo u ustima, kao i krumpiri." Marini je sve to bilo klasika - meso, krumpir s puno ulja i tekućine tako da ona to baš i ne preferira.

Jerko Odžak

Posljednji ovotjedni desert bio je cheesecake s višnjama poslužen u čaši. Uvjeren sam da on uopće nije pravio taj desert. Nema se tu što reći - to su keksi s maslacem, zbijeni, to je eventualno šlag i one polivene višnje. To je ta vrsta slastice koju baš ne preferiram", rekla je Marina dok je Ivana Ć. komentirala kako joj desert izgleda primamljivo i osvježavajuće. Kolač se svidio i Ivani K. i Luki.

Jerko Odžak

Za kraj je Ivana K. domaćinu donijela harmoniku i on je zasvirao za goste. Poslije je Ivana K. pročitala poredak: na petom mjestu završio je Luka, na četvrtom Jerko, treća je bila Ivana Ćulum, malo bolja od nje sama Ivana K., a ovotjedna pobjednica bila je Marina! Svi joj čestitali osim Luke koji je rekao: Ovo je totalna blamaža i jednostavno razočaravajuće. Ja zadnji pored onog iznenađenja i svega?!! Čovjek koji je napravio najbolje jelo završio je ispod mene, pa to je strašno! Kad Jerko nije dobio prvo mjesto, to je jednostavno tragedija!"

Jerko Odžak

Sljedeći tjedan gledajte kuhare amatere iz Kutine i okolice - od 20.15 sati na RTL-u u novim epizodama 'Večere za 5 na selu'.