Tijekom prošlih sezona 'Večere za 5 na selu' kandidati su na razine načine pokušali oduševiti goste, ali i gledatelje svojim jelima. Stoga su se koristile i neke rijetke namirnice.
Magareće meso
U završnici 'Večere za 5 na selu' u Zagrebu i okolici kuhao je poduzetnik Aleksandar, koji je za goste priredio pravi show; od izbora namirnica do egzotične plesačice za iznenađenje.
Za glavno jelo gostima je pripremio mladu jaretinu i mlado pule (magare) s raštikom, bobom, koprivom i domaćom pasiranom rajčicom dok je za prilog poslužiorosti od krumpira, bundeve i batata.
Ražnjići od puževa
Gosti su prošle sezone bili i kodIviceu mjestuPlanjane Gornje na'Večeru za 5 na selu'u Šibeniku i okolici.Za glavno jelo je priredio pravi specijalitet iz Dalmatinske zagore – puževe na žaru.
Jaje emua
Jasminka Nemec 2021. godine u 'Večeri za 5 na selu' pripremala je jaje emua.Naime, njih Jasminka uzgaja na svom imanju.Kandidati su bili prilično iznenađeni kad su vidjeli popis namirnica, ali za sve postoji objašnjenje.Emu je druga najveća ptica za na svijetu, nakon svog rođaka noja.
Juha od kamena
Bojan Vukelić iz Malinske 2020. godinebio jedomaćin'Večere za 5 na selu', a svojim gostima je, između ostalog, napravio juhu od kamena. Dok ju je pripremao u svom domu, objasnio je zašto je posebna.
"Radim neobično predjelo koje sam na Kornatima vidio prvi put, izronio sam šupljikav kamen, a u njegovim šupljinama se nalaze mali račići i školjke i oni će dati okusa toj juhi s povrćem".
A što će nam kuhati kandidati nove sezone 'Večere za 5 na selu', doznat ćemo uskoro!