Večera za 5 na selu

Marica pitala Ivicu o prijavi u 'Ljubav je na selu': 'Zvali su me Nijemci, snimao sam za njih te...

Ivica je rekao kako ga prepoznaju mnogi Nijemci koji ljetuju na našoj obali te se žele fotografirati s njim

RTL.hr
09.11.2022 12:00

Mnogobrojnim gledateljima iz svih dijelova Lijepe Naše poznat je žitelj sela Strizivojna. Ondje se smjestio građevinski tehničar Ivica Džaja , poznat po sudjelovanju u 13. sezoni dokumentarne sapunice 'Ljubav je na selu' , a sada se odlučio okušati i u RTL-ovom kulinarskom showu 'Večera za 5 na selu' . Njegov cilj je u ove, kako je naveo, loše dane, unijeti malo dobre atmosfere. S druge strane, Džaja je rekao kako je vrlo uredan i organiziran te najčešće priprema tradicionalnu slavonsku i mediteransku hranu.

Druželjubiv, zabavan i promašene profesije, upravo je tim riječima Ivica sebe opisao te još dodao kako misli da je trebao biti glumac. Inače, riječ je i o nekadašnjem jugoslavenskom nogometašu, koji se u slobodno vrijeme bavi kuglanjem, pecanjem i plesanjem. Ipak, najveći interes oko Ivičinog sudjelovanja u dokumentarnoj sapunici javio se kod udovice Marice , koja je odmah išla s pitanjem "u glavu".

"Što je bilo s ovim 'Ljubav je na selu'? Kad si ti jučer došao u dvorište, odmah sam rekla: 'E ovaj iz Strizivojne je bio u 'Ljubav je na selu' i pogodila sam", izjavila je Marica za stolom kada je večerala kod Ivice.

"Kada sam ga gledala u 'Ljubav je na selu', slično je pričao kao i večeras", dodala je.

"Za to je kriva jedna medicinska sestra", tim je riječima 61-godišnji Ivica započeo još jednu svoju priču. "Bio sam na rehabilitaciji. Htio sam gledati kup UEFA, a oni gledaju 'Ljubav je na selu', i ja kažem: 'Želio bih gledati utakmicu'. Bila je ondje jedna jako poznata spisateljica iz Sarajeva, koja mi je rekla: 'Znate što, mladi gospon? Sjedite u auto i idite u kafić. Ovdje se gleda 'Ljubav je na selu''.

Na to je Ivica pitao: "Vi to gledate?" te dodao: "Tako je to krenulo da bih ja ondje završio, ispao i onda su me zvali Nijemci. Poslije toga sam snimio internacionalni show 'Bauer sucht Frau'. Šest kontinenata - Afrika, Kostarika, Amerika, Kanada, Mađarska i Hrvatska. Bio sam jedini Hrvat. Sad će opet ispast' kako se ja hvalim, ali oni su od sedam kandidata, nakon dva mjeseca, Extra RTL iz Minhena, ovi su bili iz Berlina, odabrali mene. Zašto? Nikad mi to neće biti jasno i snimili smo još jedan film koji je trajao dva dana. Sve skupa je trajalo mjesec i sedam dana tako da sam ja promovirao Hrvatsku na jako dobar način jer bio sam na plažama na Krku i Kostreni, gdje me Nijemci prepoznaju, priđu mi i slikaju se. Tamo sam zvijezda, ali ovdje to nije prikazano tako da ljudi ne znaju", pojasnio je Ivica.

"Iskreno, ne znam. Gospodin Ivica priča da je dosta toga snimio ne samo u Hrvatskoj, već i u inozemstvu. Sigurno je stekao određeni broj obožavatelja tako da ga sigurno netko i prepozna", ističe Josip .

"Pa ja isto to mislim da ga prepozna, ali ja - ne!", zaključila je Snježana .