Večera za 5 na selu

Marin desertom i predjelom oduševio goste, no Danijela je bila brutalno iskrena: 'Tuna je suha, fali mi...

Kreativnim i zanimljivim jelima makarski tjedan u 'Večeri za 5 na selu' otvorio je Marin Rebac. Simpatični djelatnik u ugostiteljstvu za svoju je večeru dobio 34 boda.

RTL.hr
06.02.2023 21:30

'Večera za 5 na selu' ovog tjedna stigla je u Makarsku i okolicu. Ovotjedne delicije prvi je svojim protukandidatima poslužio Marin Rebac . Ugostitelj je u svom domu ugostio djelatnicu u ugostiteljstvu Marelu Janko, automehaničara i vinogradara Darija Vukovića, prvostupnicu ekonomije Andrijanu Prug te poduzetnicu i kuharicu Danijelu Rašić Matoš. Svojim predjelom i desertom oduševio je kandidate, no predjelo je podijelilo ekipu pa je Marin u konačnici za svoju večeru dobio 34 boda.

Marin Rebac

Gostima je Marin odlučio poslužio tradicionalnu dalmatinsku večeru s manjim izletom u moderno. Za predjelo je Marin spravio Proljetne rolice, glavno jelo nazvao je Ćao bella, a za desert je gostima poslužio Pijane kruške.

Nakon priprave jelovnika, Marin je dekorirao stol, a ekipa se našla u poznatom kombiju koji se provozao Makarskom rivijerom. Marela i Darijo ubrzo su otkrili da se već poznaju, a kada je u automobil stigla Andrijana, nije skrivala oduševljenje. "Čine mi se jako simpatičnima, mislim da će biti dobro druženje ovaj tjedan", otkrila je Andrijana pa dodala da se nada da će im domaćin biti muškarac. Šećer na kraju vožnje prema Marinu bila je Danijela, koja otprije zna Marelu. "Družile smo se dok smo bile cure, jako davno", ispričala je povratnica iz Njemačke.

Marin Rebac

Marin je goste dočekao s dvije vrste aperitiva. Gostima je ponudio izbor između tri vrste aperitiva - mentu, orahovicu i višnjevac, a skoro svi odlučili su se za mentu. "Domaćin je bio veseo, imao je malu tremu, ali to je razumljivo s obzirom na to da je prva večer i nije znao tko mu dolazi", komentirala je Andrijana. Darijo je, pak, komentirao da se na Marinu nije primijetila nikakva trema, a s njim se složila i Danijela. "Ekipa je... Da smo birali bolju, nismo mogli bolje odabrati. Pozitivci su i veseljaci, nadam se takvom tjednu", komentirao je potom Rebac.

Nakon srdačnog dočeka, domaćin je gostima poslužio predjelo - Proljetne rolice. "Malo zelenila, malo crvenila - kombinacija je bila super", komentirala je Marela pa dodala da joj je okus bio fantastičan. "Povrće obožavam, kore obožavam", dodala je. Goste je predjelo oduševilo, Danijela je pohvalila suhoću kora u odnosu na punjenje. "Predjelo je bilo sasvim u redu", zaključila je poduzetnica. Većina ovotjedne ekipe radi sezonske poslove, a Danijela je otkrila da se upravo za to i borila! Nakon kraćeg razgovora i blagovanja predjela, ekipa je nazdravila te se prebacila na glavno jelo.

Predjelo Proljetne rolice

Marin je glavno jelo nazvao Ciao bella - poslužio je punjenu tunu s pireom od pastrnjaka. Andrijani se glavno jelo svidjelo, no nedostajalo joj je na tanjuru boja. "Hajde da probamo kombinaciju koze i tune", komentirala je Danijela prije isprobavanja glavno jela, a potom je Marela iskreno domaćinu otkrila da i nije neka ljubiteljica kozjeg sira. Danijelu su, pak, zanimale konkretnije stvari: 'Dobro, gdje je taj losos?". Domaćin je poručio da je losos usitnjen i nalazi se u punjenju.

Glavno jelo - Ciao Bella

"Malo bih da je tuna manje pečena", komentirala je Danijela. Dok su se svi osvrtali na tunu, malo tko je pogodio od čega je pire. "To je pire od pastrnjaka", otkrio je domaćin. Pohvale je dobio zbog svoje vještine kuhanja, no Danijela ga nije štedjela ni za samim stolom. "Tuna je dobro pečena, možda i previše, zato je i suha. Fali mi umaka i fali mi još jedan prilog - meni. Riba, krumpir, sir... Malo mi je ovo sve zasitno, a i bojom fali nešto da razbije. Malo zelenina, da podigne jelo izgledom. Malo mi je bilo monotono", iskrena je Danijela. Njezinu iskrenost nitko nije zamjerio. Posebno jer je nakon toga uslijedio slatki desert.

Pijane kruske

Pijane kruške posljednje su stigle na Marinov stol. Kruške, sladoled i preljev od naranača na tanjuru su izgledale prekrasno, a dojmio se i gostiju. "Baš je moćno izgledao", rekla je Marela, a Darijo se složio i rekao: "Pogodio si skroz". Danijelu je posebno desert oduševio pa se odmah zapisala za repete i poručila da je za čistu desetku. "Kruška je bila prva liga", desert je prokomentirala i Andrijana.

Marin Rebac

Nakon zdravice, stiglo je i iznenađenje. Dragan Petrović Gaga zapjevao je kandidatima za kraj divnog druženja, nakon čega je uslijedilo ocjenjivanje prvog kandidata ovog tjedna. Predjelo i desert oduševili su većinu, no glavno jelo podijelilo je goste i snizilo bodove domaćina. Dobio je dvije devetke i dvije osmice te u konačnici zaradio 34 boda.

Marin Rebac

Hoće li ga Marela, koja kuha sutra, uspjeti nadmašiti - ne propustite pogledati od 20.15 na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.