Izvana sam žena od kamena, a iznutra više želatina. Nisam rodom iz Zadra, nego iz Škabrnje, središte Ravnih kotara, ravnica i moje najdraže selo. Rano sam se udala i rano postala majka. Tada mi je sve to nekako bilo prebrzo, ali ne žalim ni trena i opet bih sve to ponovila. Sad su mi djeca odrasla, a ja s njima kao prijateljica", kaže 44-godišnjakinja i nastavlja: Završila sam za komercijalistu, no imamo svoju firmu koja se bavi preradom, obradom i eksploatacijom benkovačkog kamena tako da nam je to glavni zanat - sve od kamena, sve za kamen i sve s kamenom!"
A što radi kad se ne bavi kamenom? U slobodno vrijeme volim čitati, što uglavnom radim navečer. Danju nastojim što više vremena provesti u vrtlarenju, odnosno u izrađivanju roge. Roga je tradicionalan stari suvenir u selu gdje sam došla živjeti s mužem. Još uvijek to rade dvije bake, moje prijateljice. Pitala sam ih je li netko pokazao volju ili želju da to uče i rekle su mi da se uvijek pokaže želja, ali nikad se ne realizira i onda sam počela držati radionice roge u svojoj kući i pozivala sam žene za koje znam da vole tradiciju, običaje", kaže Marina koja za sebe ne misli kako je fantastična kuharica. Nemam izraženu ljubav prema kuhanju. Najmlađi sin mi je poželio sreću i rekao: 'Mama, sretno ti, ali nemoj kuhati kao što kod kuće kuhaš!' Toliko o kuhanju", kroz smijeh je rekla Marina.
Kako će se njezinim gostima svidjeti što će im Marina pripremiti - ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.