Večera za 5 na selu

Mario ispričao mučno iskustvo: 'Tri puta sam umro, doslovce. Sjećam se trenutka u odlasku, kroz neku...

Mario Alavanja 51-godišnjak je koji je ispričao svoje mučno iskustvo.

RTL.hr
21.03.2022 20:48

Domaćin prve ovotjedne 'Večere za 5 na selu' Mario Alavanja tijekom pripreme svog predjela od svježeg sira na pitanje produkcije je li mu važna zdrava hrana, odgovorio je da mu je jako važna pa potom i objasnio zašto.

"Srčani sam bolesnik i potrebna mi je zdrava i domaća hrana. Prije tri godine imao sam infarkt, imam tri stenta, tri puta sam umro, doslovce. Tri puta sam umro i uspjeli su me, hvala Bogu, spasiti, zahvaljujući tada mojih 150 kilograma i velike snage volje. Jednostavno, sjećam se trenutka u odlaska kroz neku maglu da sam rekao: Ne još...Smatrao sam da nije vrijeme da još odem, još imam štošta pokazati. Još imam štošta pokazati i u ovom životu i na ovom svijetu. Još nisam sve prijatelje počastio, još nisam puno toga skuhao", rekao je pa u šali dodao: "Još nisam bio u 'Večeri za 5 na selu".

Kako je rekao da je tri puta bio blizu smrti, detaljnije je to objasnio. "Najjednostavnije, pred očima vam se pojavi mrak pa vam se pojavi bijela svjetlost, nekakva magla i to izgleda na nekakav zagrobni život. Međutim, budete još toliko svjesni, ali nažalost, ne možete si pomoći, ne možete udahnuti...", opisao je svoje iskustvo.

Osvrnuo se i na to da je vidio tunel i bijelu svjetlost te kako se osjećao u tom trenutku.

Tunel. Ja sam ga doživio i ne bih poželio nikome", zaključio je.

Na pitanje je li ga to promijenilo, kaže: "Da. U dobrom smislu. Nisam pušio šest mjeseci pa sam onako, kao što kažu, pućkao uz kavu. Imao sam taj prividni višak kilograma, imao sam 150 kilograma. I šećer sam imao 18, 20 - nosio sam to bez ikakvih problema. Sa šećerom 28 vozio sam auto, što je netko u komi. I onda sam prošle godine promijenio tablete od šećera, skinuo sam ga na 7,8 i skinuo sam kilograme na 106", rekao je.