Kulinarski tjedan u Samoboru i okolici krenuo je i više nego dobro. Kandidati su se već na prvoj večeri opustili i dobro najeli, a dobra atmosfera i ukusna jela nastavili su se i kod jedinog muškarca u ovotjednoj ekipi – Marka .
Domaćin je goste dočekao opušteno i nasmijano, a onda je za predjelo ponudio rižoto s tri vrste gljiva iz samoborske šume i tri vrste žitarica.
Predjelo je izgledalo jednostavno, a zapravo fantastično", komentirala je Marija N. a Vanja je kratko izjavila: Bilo mi je mrak!"
Za glavno jelo Marko je ponudio slavonski čobanac ili pastirac te je sve servirao po domaći na stol da si svatko uzme i dozira koliko želi tijesta, a koliko čobanca, što se gostima posebno svidjelo. Čobanac je pohvalila i Dubravka koja inače ne preferira jesti divljač, a svinjske nogice nitko nije morao glodati jer su ipak bile u kotliću samo zbog gustoće.
Domaćin je za desert pripremio heljdine štrukle sa sirom, sladoled te preljev od šumskog voća, što je većini bila neobična, ali i ukusna kombinacija.
Okus deserta je jako zanimljiv, kao i izgled", komentirala je Dubravka. Iako se ekipa dobro zabavila i fino najela, Marko je dobio visoke ocjene, no nedovoljne da preuzme vodstvo od Vanje.
Atmosfera je bila super, super klopa, desert me oduševio, sve domaći sastojci, fino sam se najela – desetka!" rekla je oduševljeno Vanja, a desetku je Marko dobio i od Marije N.
Sve je bilo fino skuhano, od predjela, čobanca do prefinog deserta koji nisam nikad probala. Marko, svaka čast!", izjavila je Marija N. Dubravka i Marija B. večeru su ocijenile devetkom jer im je prva večera bila mrvicu bolja pa je tako Marko zaradio ukupno 38 bodova .
Sutra kuha Marija B. a hoće li ona uspjeti nadmašiti dosadašnje večere – pogledajte u srijedu u 20 sati na RTL-u!