Večera za 5 na selu

Matija Žagar za RTL.hr: 'Mislio sam da će Petra pobijediti i stvarno sam se iznenadio'

Samo se rijetki mogu pohvaliti da su u popularnom showu 'Večera za 5 na selu' imali čast večerati s nekadašnjim gradonačelnikom

RTL.hr
19.11.2022 08:00

Suprug i otac dvoje djece, Matija Žagar iz mjesta Polane kraj Delnica, radi kao tehničar za telekomunikacije, koji se opisuje kao dosta iskrenu i emotivnu osobu što i ne pokazuje baš. Uvijek je, kako kaže, spreman pomoći te misli kako ljudi nemaju loše riječi o njemu. Uz sve navedeno, smatra se obiteljskim čovjekom jer nakon posla jedva čeka doći kući i provoditi vrijeme s njima. Zbog ljubavi prema kulinarstvu, dugo vremena se htio prijaviti u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' i to ponajprije zbog druženja i promocije bogatstva svoga kraja. Kada je u kuhinji, najradije kuha gulaš jer se prepušta mirisima i okusima kontinentalne kuhinje, ali kao najdraže jelo izdvojio je teletinu pod pekom.

U slobodno vrijeme osim kuhanja, snowboarda koliko mu to dopušta zdravlje koje je propatilo zbog posljedica teške prometne nesreće koju je doživio na motociklu kada mu je traktor oduzeo prednost uključivši se na cestu. Isto tako, uvijek si pronađe posla pa radi i oko kuće te neprestano je nadograđuje, ali zato se opušta uz boćanje s djedom i bakom.

Kada se oženio, njegova ljubav prema adrenalinskim sportovima je splasnula jer ima sve manje vremena na raspolaganju za takve aktivnosti. ''Više se volim posvetiti ženi i djeci nego negdje izgubiti glavu'', smatra pobjednik ovotjednog izdanja popularnog showa.

Za RTL.hr je komentirao je li očekivao pobjedu te koga je smatrao najizgledniji pobjednikom dok nije saznao rezultate. Osvrnuo se Matija i na to koga je znao iz viđenja otprije i s kim se najbolje slagao u showu. Što se tiče nagrade koju je osvojio kao pobjednik, ovaj 31-godišnji Goranin nam je otkrio na koga će je potrošiti. Za kraj je otkrio jesu li obitelj, prijatelji i kolege bili šokirani kada su ga vidjeli na televiziji ili im je otkrio da se prijavio u popularni show.

Jeste li uopće očekivali pobjedu? Djed vam je poželio sve najbolje prije kuhanja i ostvarila mu se želja .

Da, on mi je zaželio pobjedu, ali stvarno se nisam nadao. Isto tako, govorio sam kroz sve prethodne izjave prije moje večere da nisam tu došao zbog pobjede.

Matija Žagar

Za koga ste mislili da će pobijediti?

Mislio sam da će Petra pobijediti. Svoju večeru, naravno, neću hvaliti jer je to na drugima bilo, a od ove ostale četiri večere, najbolja mi je bila Petrina jer je stvarno vrhunski pripremila. Uostalom, ona se i bavi time tako da ona to vjerojatno radi gotovo svakodnevno. Mislim, ne radi svaki dan to što je nama priredila, nego općenito ima iskustva te brat i otac su joj profesionalni kuhari.

Matija Žagar

Tko vam je najviše 'legao' od ostalih kandidata?

Svi su mi dragi, ali s Tomislavom sam se baš našao. Od prvog dana smo se uklopili.

Niste se poznavali otprije?

Ma jesmo jer sve, više manje znam iz viđenja, kao što i oni znaju mene jer malen Gorski kotar, ali s Tomislavom sam se odmah kliknuo jer smo si nekako slični po naravi i godinama.

Matija Žagar

Osvojili ste i glavnu nagradu u iznosu od 1.000 eura. Na koga ćete je potrošiti?

Glavnu nagradu koju sam osvojio potrošit ću na suprugu i djecu, a nakon toga će uslijediti i večera za cijelu ekipu Gorskog kotara iz showa.

Matija Žagar

Jeste li rekli svojoj obitelji i prijateljima da ste se prijavili u emisiju ili su bili šokirani kada su vas ugledali na televiziji?

Naravno da sam rekao svojoj i ženinoj obitelji, ali rekao sam i kolegama na poslu. Komentari su takvi da sam skoro za glumu, a opet, s druge strane kažu mi da sam na nekim večerama pristojan, dok su mi za druge večere rekli: 'Da te nema, bilo bi monotono bez tvojih izjava'.

Matija Žagar