Večera za 5 na selu

Mnogi su probali, ali bezuspješno: Pogledajte Petrin savjet za razvlačenje tijesta

Prva ovotjedna domaćica naglasila je kako se tijesto na vrijeme mora izvaditi iz hladnjaka, a treba imati dovoljno octa i ulja

RTL.hr
14.11.2022 21:00

Supruga, majka, voditeljica obiteljskog pansiona, povremena saksofonistica, kuharica, beračica gljiva i još mnogo toga - sve je to postigla Petra Katalinić iz Fužina u svojih 28 godina života. Dokazala je kako se uz dobar raspored može izvrsno balansirati privatni i poslovni život, no tko to može bolje znati od mlade majke šestogodišnje djevojčice koja joj je i pomogla pri serviranju stola.

Ova Goranka zaljubljenica je u kuhanje još otkako je bila djevojčica i svega nekoliko godina kasnije, rodila se želja za prijavom u RTL-ov kulinarski show 'Večeru za 5 na selu' gdje bi htjela upoznati nove lude i dokazati sebi da dobro kuha jer, kako kaže, obitelj joj govori da je odlična kuharica, ali očito malo sumnja u to. "Vjerujem da je moja ljubav prema kuhanju došla s obje strane i svih generacija", priznala je Petra kojoj su otac i brat profesionalni kuhari. S obzirom na to da je odrasla uz kuhanje, opisala bi sebe kako čokoladnu pralinu – izvana slatku, iznutra još bolju!", kaže Petra koja u slobodno vrijeme vježba svirati saksofon.

Mnogi koji su probali razvlačiti tijesto, pamte to kao noćnu moru, ali ne i Petra.

"Nadamo se da neće pucati. Tijesto sam već zamijesila jutros jer je moralo malo dulje odstajati. Koristit ćemo jedan stolnjak s uzrocima koji koristim za ovakve stvari", započela je Petra Katalinić.

Njezina protukandidatkinja Antonela smatra kako je najvažnija stvar kod razvlačenja tijesta ta da ga se razvlači rukama malo, po malo te da je prethodno dobro nauljeno.

Iako je tijesto još bilo hladno prema Petrinim riječima, iz priloženog se vidjelo kako joj to nije predstavljao veliki problem. Naglasila je kako se posebno treba paziti kod tijesta na to da ga na vrijeme izvadiš iz frižidera kako ne bi bilo pretvrdo te da ima dovoljno octa da se rasteže, ulja i evo - svako dobro tijesto mora puknuti. To je glavni recept!", zaključila je prva ovotjedna domaćica u šali.