Večera za 5

Možda je naručila pizzu, ali je napravila i tri fantastična jela: Probajte Nikitine recepte!

Nikita je bila kandidatkinja koja je ovog tjedna u 'Večeri za 5 na selu' skuhala odličan meni!

RTL.hr
28.05.2021 11:41

PREDJELO: rižoto od bundeve i poriluka

Večera za 5 na selu

- 1 luk

- 1 poriluk

- 200 grama pancete

- 150 grama riže

- 2 dl bijelog vina

- 50 grama maslaca

- 1 kg pirea od bundeve

- 1 litra povrtnog temeljca

- 200 grama parmezana

Propirjati pancetu, luk i poriluk. Dodati rižu i popržiti 1 do 2 minute. Podliti vinom i miješati dok ne ishlapi. Podliti s malo temeljca te temeljac nastaviti dodavati kroz kuhanje. Kad je riža napola skuhana, dodati pire od bundeve, začine po želji i kuhati dok riža nije gotova. Maknuti s vatre, dodati parmezan i maslac i poslužiti.

GLAVNO JELO: pohana piletina s pireom od cvjetače i krumpira

Večera za 5 na selu

Pileća prsa (200 grama po osobi) pohati standardno: brašno, jaje, samo mrvice zamijeniti mljevenim cornflakesom.

Umak od meda: 4 žlice meda, 2 žličice soja umaka, 2 žlice slatko-kiselog umaka, 2 žličice octa, 3 režnja češnjaka - protisnutog i prokuhanog u umaku. Umak procijediti kroz cijedilo.

Prilog: skuhati krumpir i cvjetaču, izgnječiti, dodati sirni namaz, češnjak u prahu, malo peršina i dodatne začine po želji.

DESERT:

Večera za 5 na selu

- namaz od lješnjaka (Nutella)

- piškote

- malo mlijeka

- 900 grama mascarponea

- aroma vanilije

- 3 žlice šećera

- 300 ml slatkog vrhnja

- keksi Oreo

Rastopiti malo namaza od lješnjaka razrijeđenog s malo mlijeka, natopiti piškote u toj smjesi pa slagati na dno posude dok se ne prekrije dno.

Mascarpone, aromu vanilije i šlag izmiksati pa to preliti preko piškota. Zagrijati još malo namaza od lješnjaka, preliti preko mascarponea, posuti malo mrvljenih Oreo ili sličnih keksa. Ponoviti sloj kreme mascarpone i rastopljenog namaza od lješnjaka. Staviti na hlađenje, najbolje preko noći.